معرفی روستای ژیوار

به گزارش کهن پارس، روستای ژیوار به دلیل قرار دریافت در منطقه ای کوهستانی زمستان هایی سرد و مشکل را پشت سر می گذارد. بیشتر گردشگران ترجیح می دهند در بهار دلپذیر و فصل شکوفا شدن طبیعت به آن سفر نمایند، برخی دیگر فصل تابستان را انتخاب مینمایند

معرفی روستای ژیوار

روستای ژیوار در کردستان

به گزارش خبرنگاران به نقل از بیتوته،شهرستان سروآباد یکی از شهرستان های گردشگرپذیر استان کردستان است که دارای منطقه های بکر، طبیعی و دارای اداب و رسوم خاص و کهن است که چشم هر بیننده ای را محو تماشای خلقت هستی میکند.

یکی از روستاهای گردشگری شهرستان سروآباد روستای ژیوار است. ژیوار در زبان کردی به معنی زندگی است. این روستا شبیه اسمش زیبا و زنده است مردم آن را هزار ماسوله هم می نامند.

پیشینه

استان کردستان وسعتی به اندازه 2 درصد کل ایران دارد. این استان در منطقه ای کوهستانی و در بین دشت ها و دره ها واقع شده است. مردم روستای ژیوار بر این باورند که این منطقه زمانی شهری مهم و مرکزی بوده است. به غیر معماری ویژه آن، چشمه های پرآب، مراسم پیرشالیار و تعداد سکنه آن نشان میدهد که در روزگاری دور(زمان ساسانیان) این شهر حالت خاص خود راه داشته است.

موقعیت جغرافیایی روستای ژیوار:

روستای ژیوار در منطقه هورامان استان کردستان شهرستان سروآباد در جنوب کوههای کوسالان و در کنار رودخانه سیروان و در همسایگی شمالی روستاهای بلبر و سلین واقع شده است. روستای ژیوار بین دره ای قرار گرفته است که باغها و جنگلهای سرسبز بلوط حاشیۀ آن را فراگرفته است.

آب و هوای ژیوار

روستای ژیوار به دلیل قرار دریافت در منطقه ای کوهستانی زمستان هایی سرد و مشکل را پشت سر می گذارد. بیشتر گردشگران ترجیح می دهند در بهار دلپذیر و فصل شکوفا شدن طبیعت به آن سفر نمایند، بعضی دیگر فصل تابستان را انتخاب مینمایند تا چند روزی به دور از گرمای شهرها روزگار سپری نمایند. اما کوهنوردان زیادی پائیز و زمستان به روستای ژیوار و ارتفاعات اطراف آن میروند . روستای ژیوار در رتبه بندی میزان پاک بودن آب و هوای شهرها و روستاهای کشور رتبه سوم را کسب نموده است . احیانا یکی از علل اصلی آن صعب العبور بودن منطقه و تردد سخت خودروها است که باعث بکر ماندن ژیوار شده است.

جاذبه های روستای ژیوار

بافت پلکانی، بناهای سنتی، تراکم باغ های انار، انگور و انجیر، وجود رودخانه سیروان، وجود دره دربند در وسط روستا، کوه معروف و بلند کوسالان در شمال روستا، پوشاک و لباس محلی اهالی، مهمان نوازی مردم روستا، قرار دریافت در دره و حصار کوه های دیدنی و جنگل های سرسبز و خرم، استراحت گاه، چشمه زیبا و بسیار خنک معروف به چه مه چشمه ای که تقریبا بیش تر باغ های روستا را آب میدهد ، از جاذبه های دیدنی روستای ژیوار است.

یکی دیگر از منطقه های جذاب و جذاب روستای ژیوار چکن اسم دارد، چکن حاوی 2 بخش است که در بین یک دره قرار گرفته است، چکن وارینه بخش ابتدای چکن است که در کنار رودخانه سیروان قرار گرفته است که دارای باغ های انار، انگور و انجیر است و از طریق آب رودخانه باغات را آبیاری می نمایند و بعضی از ساکنان روستا در این منطقه زندگی می نمایند و از طریق فروش محصولات باغی امرار معاش می نمایند.

بخش دوم چکن مربوط به چکن سرینه(بالایی) است، که یکی از محلات روستا است، این بخش هم دارای باغات میوه است که با آب کانی سرچمه آبیاری میگردد .

روستای ژیوار دارای هفت محله معروف است که شامل او لاوه، کراباد، نصار، سرحوض، چکن، ملکوه و بنگا است که در بین این محلات اولاوه قدیمی ترین محله روستای ژیوار است که در دامنه شمالی روستا قرار گرفته است و خانه های آن بصورتپلکانی بر روی هم قرار گرفته اند، این محله در دامنه کوه دربند جای دارد.

باغ های ژیوار

باغ های عظیم انجیر، انگور و انار در این روستا قرار دارند. از اصلی ترین محصولات ژیوار انار است و اغلب مردم آن با فروش محصولات درخت هایشان به خصوص انار زندگی خود را می گذرانند. در بین روستا، دره دربند واقع شده که قدیمی ترین محله محسوب می گردد . لباس های رنگارنگ مردم محلی از دیگر جذابیت های آن است. لباس مردم این روستا کردی است که مثل دیگر شهرهای ایران تا قبل از وارد شدن پارچه های خارجی از طریق خودشان تهیه میشد .

راه ارتباطی روستای ژیوار:

روستای ژیوار از نظر راههای ارتباطی دارای جاده شوشه ماشین رو است و هر گردشگری جهت بازدید و دیدن منظره ها طبیعی و معماری زیبای روستا میتواند به روستا سفر نماید. به دلیل مستقر شدن در فاصله بین شهرهای مریوان و پاوه شرایط سفر به این روستا در این سالها آسان تر انجام می گردد . یعنی در روزهایی که قابلیت تردد از جاده اورامان تخت ممکن نباشد با فکر راحت (استفاده از خودرو شاسی بلند) میتوان جهت پاوه را انتخاب نموده و به شهر دسترسی پیدا کرد.

در روستای ژیوار کجا اقامت کنیم؟

جز خانه های روستا در ژیوار، هتل سنگی اورامان نزدیک ترین اقامتگاهی ست که پیدا می کنیم.

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 21 بهمن 1399 بروزرسانی: 21 بهمن 1399 گردآورنده: parskohan.ir شناسه مطلب: 632

به "معرفی روستای ژیوار" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معرفی روستای ژیوار"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید