محققان: گرده درختان می تواند ویروس کرونا را پخش کند
به گزارش کهن پارس، یک مطالعه هشدار داده است ویروس هایی مانند کووید 19 ممکن است در پشت گرده درختان توسعه یابد و به طور بالقوه خطر ابتلا به عفونت در منطقه ها شلوغ را افزایش دهد.
به گزارش خبرنگار گروه علم و پیشرفت خبرنگاران به نقل از دیلی میل، دانشمندان هشدار می دهند، گرده می تواند صدها ذره ویروس را حمل کند و ممکن است خطر عفونت را در منطقه ها شلوغ افزایش دهد.
به گفته کارشناسان، ذرات ویروسی که پس از سرفه یا عطسه فرد آلوده در هوا معلق می شوند، می توانند به ذرات گرده ای درختان که به واسطه نسیم پخش میشوند متصل شوند. زمانی که شخصی این گرده را استشمام می نماید، خطر انتقال ویروس به وسیله هوا، به ویژه در محیط های شلوغ وجود دارد.
محققان دانشگاه نیکوزیا، قبرس درخت بید را شبیه سازی کردند؛ آنها از چگونگی پخش دانه های گرده در نسیم ملایم به سمت جمعیت الگو رفتند و دریافتند، در نسیم، گرده ها می توانند در عرض یک دقیقه به سرعت از میان جمعیت عبور و محیط را آلوده نمایند.
تحقیقات نشان می دهد، با توجه به این موضوع ممکن است در منطقه های که سطح گرده آنها زیاد است، احتیاج به رعایت فاصله بیشتری باشد.
مدل هم نشان داد، در نسیم ملایم، گرده گل فقط در عرض یک دقیقه می تواند از جمعیت 66 فوت (20 متر) دورتر عبور کند و به طور بالقوه به حرکت ذرات ویروسی در طول راستا یاری می نماید.
براساس یافته ها ، نویسندگان گفته اند که فاصله اجتماعی دو متر که معمولاً برای کاهش خطر انتشار کووید 19 توصیه می گردد، همواره کافی نیست.
یافته های کامل این مطالعه در ژورنال Physics of Fluids منتشر شد.
انتهای پیغام/
منبع: خبرگزاری فارس