6 روش طرز تهیه لواشک چغاله بادام

به گزارش کهن پارس، لواشک چغاله بادام یکی از است که معمولا در فصل بهار همزمان با رویش چاقاله بادام می توانید آن را درست کنید. شما می توانید این تنقلات خوشمزه را در فر، زیر نور آفتاب، با پنکه، روی بخاری و شوفاژ، در هواپز یا با یاری دستگاه میوه خشک کن آماده کنید. با این مقاله از در همراه ما باشید تا طرز تهیه لواشک چغاله بادام با روش های مختلف را به شما آموزش دهیم.

6 روش طرز تهیه لواشک چغاله بادام

طرز تهیه لواشک چغاله بادام در یک نگاه

برای تهیه لواشک چغاله بادام، ابتدا باید چاقاله ها را به خوبی بشویید و همراه با مقداری آب و نمک در قابلمه مناسبی بریزید تا به مدت نیم ساعت بپزند. سپس، چغاله های پخته شده را در دستگاه غذاساز بریزید و به خوبی پوره کنید.

در ادامه، پوره چاقاله را در سینی مناسبی بریزید و این سینی را برای چند روز در معرض تابش آفتاب قرار دهید تا خشک شده و تبدیل به لواشک گردد. برای درست کردن لواشک چاقاله بادام علاوه بر آفتاب می توانید از فر، هواپز، میوه خشک کن، پنکه، شوفاژ یا بخاری نیز یاری بگیرید.

برای مطالعه مواد لازم، جزییات و مراحل طرز تهیه لواشک چغاله بادام ادامه این مطلب را بخوانید.

مواد لازم برای تهیه لواشک چغاله بادام (برای 5 نفر)

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
چغاله بادام1 کیلوگرم
نمکبه مقدار لازم
سرکه سفیدبرای ضدعفونی کردن چغاله

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه

مدت زمان لازم برای پخت لواشک چغاله بادام: 30 دقیقه

مراحل طرز تهیه لواشک چغاله بادام در آفتاب (روش اول)

طرز تهیه لواشک چغاله بادام به صورت ساده یا در ترکیب با انواع میوه ها و چاشنی های دلخواه در فر، زیر نور آفتاب، با پنکه، روی بخاری و شوفاژ، در هواپز یا با یاری دستگاه میوه خشک کن قابل انجام است.

مرحله اول: چغاله ها را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه لواشک چغاله بادام، چاقاله های تر و تازه را با آب سرد حسابی بشویید و چوب آن ها را جدا کنید. سپس، چغاله های شسته شده را برای 10 الی 15 دقیقه در ترکیب آب، نمک و سرکه سفید قرار دهید تا کاملا ضد عفونی شوند. برای درست کردن این مایع ضدعفونی کننده، به ازای هر لیتر آب، 1 قاشق غذاخوری نمک و 1 لیوان سرکه سفید اضافه کنید.

در صورت تمایل، برای خرید سرکه و نمک می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله دوم: چغاله ها را آبکشی کنید

پس از گذشت این مدت، چغاله های ضدعفونی شده را در سبد بریزید و زیر آب سرد کاملا آبکشی کنید. قسمت های گندیده و سیاه چغاله ها را با چاقو جدا کنید تا لواشک چاقاله شما کیفیت و طعم بهتری داشته باشد.

مرحله سوم: چغاله ها را بجوشانید

در این مرحله از طرز تهیه لواشک چاقاله بادام، مقداری آب و کمی نمک در قابلمه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بگذارید تا بجوشد. سپس، چغاله های تر و تمیز و آبکشی شده را در این قابلمه در حال جوش بریزید و حرارت را ملایم کنید.

اجازه دهید چغاله ها برای 30 دقیقه روی حرارت ملایم بپزند و نرم شوند. توجه داشته باشید، مقدار آب داخل قابلمه باید به مقدار ای باشد که روی چغاله ها را به خوبی بپوشاند.

مرحله چهارم: چغاله ها را میکس کنید

پس از گذشت این مدت، چغاله های پخته شده و نرم را همراه با مقداری از آب داخل قابلمه در دستگاه مخلوط کن یا غذاساز بریزید یا با یاری گوشتکوب برقی حسابی میکس کنید. این کار را تا زمانی ادامه دهید که پوره یکدستی ایجاد گردد. سپس، پوره چغاله را کنار بگذارید تا کاملا خنک گردد.

مرحله پنجم: مایه لواشک چغاله را از صافی رد کنید

در این مرحله از طرز تهیه لواشک با چاقاله، پوره چغاله را در صافی بریزید و با دست فشار دهید تا قسمت های درشت و میکس نشده چغاله ها جدا شوند. با انجام این کار، لواشک چغاله بادام بافت یکدست تری پیدا می نماید.

مرحله ششم: پوره چغاله بادام را در سینی بریزید

حالا، کف سینی بزرگ و مناسبی را (ترجیحا سینی استیل) با سلفون یا کیسه فریزر بپوشانید و پوره چغاله بادام را در این سینی بریزید. مایه لواشک چغاله بادام را با یاری لیسک به صورت یکدست طوری در سطح سینی پخش کنید که ضخامت لواشک در همه قسمت ها به حدود نیم سانتی متر برسد.

مرحله هفتم: سینی را در معرض تابش آفتاب قرار دهید

پس از پهن کردن پوره چغاله بادام، این سینی را برای 2 الی 5 روز در مکان مناسبی زیر نور مستقیم خورشید بگذارید تا لواشک چغاله بادام به خوبی خشک گردد.

مرحله آخر: لواشک چغاله بادام را سرو کنید

پس از گذشت این مدت، لواشک چغاله بادام را در ابعاد دلخواه برش بزنید و میل کنید. برای نگهداری طولانی مدت، می توانید لواشک های برش خورده را رول کنید یا به صورت ساده در کیسه یا در ظرف دربسته داخل فریزر قرار دهید.

طرز تهیه لواشک چغاله بادام در فر (روش دوم)

طرز تهیه لواشک چغاله بادام در فر در مراحل آماده سازی درست مانند همان چیزی است که در دستور بالا برایتان گفتیم؛ با این تفاوت که پس از پوره کردن و صاف کردن چغاله بادام پخته شده باید کف سینی فر را اندکی چرب کنید.

سپس، پوره چاقاله بادام را در این سینی بریزید و به صورت یکدست پهن کنید. فر را با دمای 120 درجه سانتی گراد روشن کنید و سینی را برای 2 ساعت در این فر بگذارید تا لواشک چغاله بادام خوشمزه در کمترین زمان ممکن کاملا خشک گردد.

طرز تهیه لواشک چغاله بادام روی شوفاژ و بخاری (روش سوم)

برای درست کردن لواشک چغاله بادام روی بخاری و شوفاژ، باید کف یک سینی استیل را کمی چرب کنید و پوره چغاله بادام را به صورت یکنواخت در این سینی بریزید. سپس، سینی لواشک را برای یکی دو روز (یا بیشتر) روی بخاری یا شوفاژ (با درجه حرارت خیلی کم) قرار دهید.

طرز تهیه لواشک چغاله بادام در هواپز (روش چهارم)

در روش تهیه لواشک چغاله بادام در هواپز باید کف یک سینی کوچک (در ابعاد ایرفرایر) را کمی چرب کنید و بخشی از پوره چاقاله بادام را در این سینی بریزید. سپس، هواپز را روی کمترین دما تنظیم نموده و روشن کنید تا لواشک چاقاله بادام آماده گردد. این کار را در خصوص باقی مواد نیز تکرار کنید.

طرز تهیه لواشک چغاله بادام در میوه خشک کن (روش پنجم)

برای درست کردن لواشک چاقاله بادام در دستگاه میوه خشک کن، ضروری است پوره چغاله بادام را در سینی مخصوص بریزید و این سینی را داخل دستگاه قرار دهید.

سپس، دستگاه میوه خشک کن را روی کمترین دما تنظیم کنید و منتظر بمانید تا لواشک چاقاله کاملا خشک گردد. انجام این کار ممکن است چندین ساعت طول بکشد. در طول این مدت، بارها به لواشک سر بزنید و به محض خشک شدن، آن را از دستگاه بیرون بیاورید.

طرز تهیه لواشک چغاله بادام با پنکه (روش ششم)

اگر آپارتمان نشین هستید و به نور مستقیم خورشید دسترسی ندارید، برای درست کردن لواشک چغاله بادام می توانید از پنکه بهره ببرید. در این صورت، مایه لواشک را به همان روشی که پیش تر گفته شد آماده کنید.

سپس سینی لواشک ها را به جای این که زیر نور آفتاب بگذارید، در مقابل پنکه قرار دهید تا لواشک خشک گردد. آماده شدن لواشک با این روش هم ممکن است چند روز طول بکشد.

ضمناً برای تهیه می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

نکات مهم در طرز تهیه لواشک چغاله بادام به روش های مختلف

  • برای خوشمزه تر شدن لواشک چغاله بادام، می توانید مقداری پودر گلپر به پوره چغاله بادام اضافه کنید.
  • در صورت تمایل، می توانید چغاله بادام را همراه با مقداری گوجه سبز یا با کیوی بپزید و پوره کنید. سپس، این ترکیب را از صافی رد نموده و با یکی از روش های بالا به لواشک تبدیل کنید.
  • در هنگام درست کردن لواشک در آفتاب و زیر باد پنکه بهتر است روی سینی لواشک را با توری نازک بپوشانید تا از ورود گرد و خاک و حشرات جلوگیری کنید.
  • توجه داشته باشید، ضخامت لواشک نباید بیشتر از نیم سانتی متر باشد؛ وگرنه خشک شدن آن بیش از مقدار طول می کشد و ممکن است لواشک به جای خشک شدن، کپک بزند و خراب گردد.
  • در صورت تمایل، می توانید پوره چغاله بادام را با هر میوه ای که دوست دارید ترکیب نموده و لواشک درست کنید. در این صورت، میوه های دیگر را هم باید بپزید و از صافی رد کنید.
  • پس از آماده شدن لواشک در فر، هواپز یا میوه خشک کن، ضروری است آن را برای چند ساعت در دمای محیط بگذارید تا برای سرو آماده گردد.
  • فرقی نمی نماید از چه روشی استفاده می کنید؛ در هر حال، ضروری است از خشک شدن کامل لواشک مطمئن شوید. اگر لواشک شما به طور کامل خشک نگردد، پس از مدتی کپک خواهد زد.
  • اگر هوادار لواشک ترش مزه هستید، می توانید مقداری آبلیموی تازه، رب انار (طرز تهیه رب انار) یا رب آلوچه به مایه لواشک چغاله بادام اضافه کنید.
  • در صورت تمایل، می توانید مقداری شکر یا کمی عسل به پوره چغاله بادام اضافه کنید تا لواشک شما طعم شیرینی داشته باشد.
  • پس از میکس کردن چغاله بادام اگر احساس می کنید مایه لواشک زیادی رقیق است، این مایه را دوباره در قابلمه بریزید و بجوشانید تا به غلظت مناسب برسد.

بیشتر بخوانید:

فوت و فن های خوشمزه شدن لواشک چغاله بادام

چگونه تلخی چغاله بادام را برای تهیه لواشک بگیریم؟

اگر احساس می کنید طعم چغاله بادام به تلخی می زند، پیشنهاد می کنیم پیش از پخت، چغاله ها را به مدت چند ساعت در آب سرد بخیسانید و چند بار آب آن را عوض کنید. این کار به کاهش تلخی اولیه و طعم مطلوب تر لواشک یاری می نماید.

چه مقدار نمک یا چاشنی به لواشک چغاله بادام اضافه کنیم؟

افزودن کمی نمک به همراه مقداری آبلیموی طبیعی موجب بهبود طعم نهایی لواشک می گردد. مقدار نمک و آبلیمو یا هر افزودنی دیگری بسته به ذائقه شما قابل تنظیم است.

برای خوش رنگ تر شدن لواشک چه کنیم؟

افزودن مقدار کمی آلبالو، زرشک یا آبغوره در زمان پخت می تواند رنگ لواشک چغاله بادام را مجذوب کننده تر و طعم آن را متعادل تر کند.

زمان خشک کردن لواشک در آفتاب یا زیر پنکه چقدر است و به چه شرایطی احتیاج دارد؟

برای خشک کردن لواشک در آفتاب یا زیر باد پنکه، باید شرایط کاملا بهداشتی فراهم کنید و سطح سینی لواشک را با توری نازک بپوشانید تا گرد و خاک و حشرات روی لواشک ننشیند. بسته به ضخامت لواشک و دمای هوا، این فرآیند ممکن است 2 الی 5 روز طول بکشد.

چگونه از کپک زدن لواشک جلوگیری کنیم؟

از هر روشی که استفاده می کنید، دقت کنید لواشک کاملا خشک شده باشد. برای نگهداری هم ضروری است لواشک را در ظروف دربسته و در جای خشک و خنک قرار دهید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 21 فروردین 1404 بروزرسانی: 21 فروردین 1404 گردآورنده: parskohan.ir شناسه مطلب: 1649

به "6 روش طرز تهیه لواشک چغاله بادام" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "6 روش طرز تهیه لواشک چغاله بادام"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید