طرز تهیه خورش فسنجان با اردک (مرغابی)

به گزارش کهن پارس، آیا تا حالا خورش فسنجان با اردک درست نموده یا خورده اید؟ شمالی ها را با اردک هم درست می نمایند، هر چند تهیه این خورش خوشمزه با گوشت چرخ نموده قلقلی و مرغ در بیشتر شهرهای کشور، متداول است. اما پختن فسنجون با مرغابی به خصوصطعم آن را بسیار لذیذ و خاص می نماید. خورش فسنجون با اردک، برای شمالی ها مجلسی تر از مرغ هم هست، مخصوصا اگر اردک، به صورت درسته در خورش استفاده گردد. در این مقاله از در طرز تهیه خورش فسنجان با اردک و فوت و فن های پخت و گرفتن بوی زهم اردک در فسنجان را به شما آموزش می دهیم.

طرز تهیه خورش فسنجان با اردک (مرغابی)

مواد لازم برای تهیه خورش فسنجون اصیل با اردک

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
اردک (کامل و درسته)1 عدد
پیاز (برای پیاز داغ)2 عدد درشت
مغر گردو500 گرم
رب انار8 تا 10 قاشق غذاخوری
زعفران (دم نموده غلیظ)2 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه
برگ بوبه میزان دلخواه
کره یا روغن سرخ کردنیبه میزان دلخواه
شکر5 قاشق غذاخوری یا بیشتر
آب سرد5 لیوان فرانسوی دسته دار
سرکه، ماست یا آبلیموبرای گرفتن بوی زهم اردک
برنجبرای سرو فسنجان اردک

مدت زمان آماده سازی مواد: 30 دقیقه

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت خورشت فسنجون با اردک: 5 ساعت

مراحل طرز تهیه خورش فسنجان با مرغابی یا اردک

فسنجان اردک یا مرغابی یکی از غذاهای خوشمزه و مجلسی شمالی است که اگر بوی زهم اردک را به خوبی بگیرید، غذای بسیار جذابی خواهد بود. خورش فسنجان با اردک را به عنوان ، عید نوروز و مناسبت های خاص می توانید تهیه کنید. مراحل دستور تهیه فسنجون با اردک را دنبال کنید.

مرحله اول: گرفتن بوی زهم اردک

در اولین مرحله از طرز تهیه فسنجان اردک، برای گرفتن بوی بد ارک ابتدا اردک را بشویید و به مدت 1 ساعت در میزانی سرکه، ماست یا آبلیمو بخیسانید. بعد از یک ساعت اردک را آبکشی کنید و آن را در یک قابلمه بگذارید. روی اردک را در حدی که آب، آن را بپوشاند، آب بریزید. یکی از پیازها را 4 قسمت کنید و همراه با برگ بو، داخل قابلمه بریزید.

قابلمه را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید آب بجوشد و روی آن کف های سفید تشکیل گردد. قابلمه را بردارید و اردک را آبکش کنید. 2 تا 3 بار اردک را بجوشانید ولی دیگر لازم به اضافه کردن پیاز و برگ بو برای دفعه های بعد ندارید. سپس اردک را کنار بگذارید تا آب اضافی خود را از دست بدهد و خشک گردد.

برای خرید اردک، سرکه، آبلیمو و ماست می توانید از فروشگاه های به روش های خرید یا اینترنتی اقدام کنید.

مرحله دوم: گردو و پیاز را آماده کنید

گردوهای پوست گرفته شده را با مخلوط کن پودر یا با گوشت کوب له کنید تا نرم شوند. سپس یک پیاز به جای مانده را با قسمت درشت رنده، رنده کنید. آب پیاز را بگیرید. در یک قابلمه میزانی روغن یا کره بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ گردد. سپس پیاز رنده شده را اضافه کنید و اجازه دهید آب پیاز گرفته شده و پیازها سبک شوند و تفت بخورند.

برای خرید مغز گردو، کره، روغن مایع، روغن جامد و نیمه جامد و پیاز داغ منجمد می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری یا اینترنتی اقدام کنید.

مرحله سوم: مغز گردو را تفت دهید

در این مرحله، به پیازهای سرخ شده، میزانی زردچوبه اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ باز کند و بوی خامی آن از بین برود. سپس مغز گردوی خرد شده را اضافه کنید. گردو را به مدت 2 دقیقه تفت دهید (بیشتر تفت ندهید چون ممکن است گردوها بسوزند و طعم تلخ بگیرند).

بوی خامی گردوها که گرفته شد، به مقدار 5 لیوان دسته دار فرانسوی، آب سرد اضافه کنید. صبر کنید تا آب آغاز به جوشیدن کند و حرارت را کم کنید.

مرحله چهارم: اردک را سرخ کنید

در یک کاسه، زعفران دم نموده، زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را ترکیب کنید. با فرچه یا برس آشپزی، این مخلوط را روی اردک بمالید تا همه سطح آن را بپوشاند و بوی بد اردک به این ترتیب گرفته گردد. می توانید داخل شکم اردک هم از این محلول بزنید.

سپس یک تابه را روی حرارت بگذارید و داخل آن، روغن بریزید. همه قسمت های اردک مزه دار شده را در تابه سرخ کنید.

برای خرید زعفران، زردچوبه، فلفل سیاه و نمک می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.

مرحله پنجم: اردک سرخ شده را به گردوی روغن انداخته اضافه کنید

بعد از یک ساعت از پختن گردو، اردک سرخ شده را به گردوی روغن انداخته اضافه کنید. به مقدار 1 قاشق غذاخوری زعفران دم نموده غلیظ هم اضافه نموده و حرارت را کم کنید تا اردک به مدت 4 ساعت بپزد و گوشت آن کاملا نرم گردد. بعلاوه آب فسنجون کم شده، غلیظ گردد و جا بیفتد.

مرحله ششم: رب انار و شکر را اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه خورش فسنجان با مرغابی به روش شمالی ها، رب انار () و شکر را اضافه کنید. اگر می خواهید خورشتان طعم ترش بگیرد، میزانی آبلیمو اضافه کنید. چون اردک دیرتر می پزد، رب انار را نیم ساعت مانده به خاموش کردن شعله گاز به خورش فسنجان اضافه کنید.

مرحله آخر: فسنجان با اردک را سرو کنید

در آخر طعم خورشت را بچشید و اگر احتیاج است به دلخواه، میزانی رب انار، نمک یا شکر به آن اضافه کنید. سپس شعله گاز را خاموش نموده و خورش فسنجان با اردک را با یا سرو کنید.

در صورت تمایل می توانید رب انار، شکر و برنج را از فروشگاه های به صورت خرید حضوری یا اینترنتی تهیه کنید.

نکات مهم در تهیه خورش فسنجان اردک

  • در طرز تهیه خورش فسنجان با اردک می توانید از کفگیر آهنی بهره ببرید تا رنگ خورش، تیره گردد.
  • اگر هنگام سرو خورش سرد شده بود، بدون هم زدن زیاد و سریع خورش، درب قابلمه را بگذارید و روی شعله ملایم فسنجان را داغ کنید.
  • می توانید مایه فسنجان را جداگانه و اردک را هم جداگانه بپزید و در آخر اردک را به مایه فسنجان اضافه کنید.
  • بعضی شمالی ها به جای گردو، از فندق در طرز تهیه خورش فسنجان استفاده می نمایند. این روش پخت خورش هم طعم بی نظیری خواهد داشت.
  • شمالی ها، بعضی مواقع، به همراه رب انار، میزانی رب گوجه فرنگی (به مقدار 1 قاشق غذاخوری یا چای خوری) هم به خورش فسنجان با اردک اضافه می نمایند.
  • در هنگان اضافه کردن رب انار، می توانید کمی زعفران هم به خورش اضافه کنید تا خورش هم عطر و هم طعم بهتری بگیرد.
  • بعد از پخت اردک درسته در خورش فسنجان، می توانید پوست مرغابی را جدا نموده و بدون پوست آن را سرو کنید.
  • طرز تهیه خورش فسنجان مازندرانی با اردک هم به همین ترتیب است.

چطور خورشت فسنجون سیاه با اردک درست کنیم؟

گیلانی ها معمولا برای درست کردن فسنجان و خوشرنگ شدن آن از یک کفگیر یا ملاقه آهنی استفاده می نمایند. یک کفگیر آهنی را مستقیم روی شعله اجاق گاز گذاشته و حرارت شعله را زیاد می کنیم تا خوب داغ گردد.

کفگیر را حدود 10 دقیقه روی حرارت می گذاریم بعد با یک دست درب قابلمه فسنجان را نیمه باز گذاشته و با دست دیگر کفگیر آهنی را داخل دیگ می گذاریم و سریع درب قابلمه را کیپ می کنیم. چون کفگیر داغ است و اگر درب قابلمه را نگذاریم مواد داخل دیگ به بیرون پرتاب می شوند.

ترکیب رب انار و کفگیر آهنی باعث می گردد رنگ خورش فسنجان حسابی تیره گردد (این کار اختیاری است و اگر رنگ خورش فسنجون را روشن دوست دارید این مرحله را حذف کنید).

طرز گرفتن بوی زهم اردک در فسنجان

گوشت اردک یکی از انواع گوشت هایی است که معمولا بعد از پخت اگر به درستی بوی زهم آن گرفته نگردد، بسیار بوی زننده ای پیدا می نماید. برای این که این اتفاق برایتان نیفتد، مانند روشی که در بالا شرح دادیم، می توانید اردک را ابتدا در سرکه، آبلیمو یا ماست خیس کنید و سپس با پیاز و برگ بو 2 تا 3 بار بجوشانید و آب آن را دور بریزید.

می توانید فقط بار اول از پیاز بهره ببرید. سپس اردک را با ادویه های معطر و دلخواه خود، مزه دار نموده، سرخ کنید و بپزید.

روش دیگر این است که از شب قبل یا چند ساعت پیش از تهیه خورش فسنجان با اردک، اردک را با انواع ادویه ها مثل زردچوبه، فلفل سیاه، پودر سیر، پودر زنجبیل، پودر ادویه کاری، زعفران دم نموده و … مزه دار کنید و در یخچال بگذارید. سپس اردک را سرخ نموده و بپزید.

در نهایت برای گرفتن بوی زهم اردک، حتما از ادویه های با عطر زیاد بهره ببرید و هر چه این ادویه ها بیشتر با اردک مرینیت گردد، بوی اردک بیشتر و بهتر گرفته می گردد.

فوت و فن های خوشمزه شدن خورش فسنجان با اردک

چه کار کنیم که خورش فسنجان اردک روغن بیندازد؟

  • هر چه خورش بیشتر بپزد و گردوی آن بیشتر پخته و نرم گردد، بیشتر هم روغن می اندازد.
  • بعد از پخت فسنجان درب قابلمه را بلافاصله بعد از پخت بردارید تا خورش حسابی به روغن بیفتد.
  • اجازه دهید خورش به آرامی بپزد و آب آن به مرور کم گردد. حتما شعله خورش را در هنگام پخت کم کنید.
  • از زودپز برای پخت سریع تر خورش استفاده نکنید چون هر چند خورش سریع تر می پزد ولی به مقدار کافی لعاب نمی اندازد.
  • یک راهکار ساده و کارآمد هم این است که یک تکه یخ را در آخرین مرحله پخت خورش فسنجون با اردک، به مایه خورش اضافه کنید تا فسنجون به روغن بیفتد. رازهای به روغن افتادن فسنجون را بلد هستید؟

چاشنی خورش فسنجان با اردک چیست؟

  • به عنوان چاشنی، در تهیه خورش فسنجان با اردک، اگر می خواهید خورشتان طعم ترش داشته باشد، از آبلیمو و نمک بهره ببرید.
  • اگر می خواهید خورش فسنجون با مرغابی طعم ملس داشته باشد، از رب انار با طعم ملس بهره ببرید.
  • اگر طعم شیرین را برای فسنجون می خواهید، اضافه کردن شکر و رب انار شیرین، برترین گزینه ها هستند.
  • خورش فسنجان معمولا با رب انار درست می گردد ولی می توانید از رب ازگیل هم بهره ببرید. روش تهیه فسنجون با رب ازگیل را می دانید؟

محصولات مرتبط

مغز سه تخمه نمکی 30 گرم مزمز

15,300 تومان 17,000 تومان 10% تخفیف

پسته اکبری میانه 30 گرمی مزمز

31,900 تومان 34,000 تومان 6% تخفیف

زردچوبه 75 گرمی

54,700 تومان 55,000 تومان 1% تخفیف

نمک تصفیه شده خوراکی یددار دریایی دوی پک 900 گرمی دلفین

43,900 تومان 50,000 تومان 12% تخفیف

زرد چوبه 75 گرمی گلستان

25,900 تومان 29,900 تومان 13% تخفیف

زعفران دو گرمی نوین زعفران

325,900 تومان 445,000 تومان 27% تخفیف

فلفل سیاه 75 گرمی گلستان

51,900 تومان 56,900 تومان 9% تخفیف

سرکه یک لیتری قرمز فامیلا

38,900 تومان 39,500 تومان 2% تخفیف

آبلیمو 410 سی سی مجید

29,300 تومان 31,000 تومان 5% تخفیف

سرکه سفید3500 گ خانواده وردا

131,900 تومان 148,900 تومان 11% تخفیف

رب گوجه فرنگی آسان بازشو 800 گرمی گلنوش

52,850 تومان 54,950 تومان 4% تخفیف

رب انار 260 گرمی اروم آدا

59,900 تومان 60,450 تومان 1% تخفیف

روغن نیمه جامد5کیلویی پت رعنا

272,900 تومان 303,700 تومان 10% تخفیف

روغن ذرت 1620 گرمی فامیلا

264,900 تومان 268,000 تومان 1% تخفیف

شکر بسته بندی 3 کیلویی شووکام

145,550 تومان 147,000 تومان 1% تخفیف

شکر 1 کیلویی برلیان

48,900 تومان 49,500 تومان 1% تخفیف

کره پاستوریزه حیوانی 100 گرمی پاکبان

29,100 تومان 32,500 تومان 10% تخفیف

ماست سطلی 2500 کیلوگرم 4/2 درصد پگاه

83,900 تومان 96,000 تومان 13% تخفیف

مخلوط بوقلمون خرد شده 2 کیلویی مهیا پروتیین

268,500 تومان 300,000 تومان 11% تخفیف

ذرت دان 400 گرمی نوبر سبز

79,900 تومان 88,700 تومان 10% تخفیف

سیب زمینی 10*10 900 گرمی نوبر سبز

87,900 تومان 117,700 تومان 25% تخفیف

منبع: افق کوروش
انتشار: 4 مرداد 1403 بروزرسانی: 4 مرداد 1403 گردآورنده: parskohan.ir شناسه مطلب: 1552

به "طرز تهیه خورش فسنجان با اردک (مرغابی)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورش فسنجان با اردک (مرغابی)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید