2 روش طرز تهیه ترشی بندری؛ یک چاشنی تند و تیز
به گزارش کهن پارس، ترشی بندری یک چاشنی معروف و خوشمزه، از نظر طعم، تند و تیز و بسیار لذت بخش است. بهتر است یکبار هم شده این ترشی را در منزل درست کنید و از خوردنش لذت ببرید. مصرف ترشی در بین ما ایرانی ها در کنار غذاهای سنتی از جمله آبگوشت، مرسوم است.
همه از این چاشنی ها بسیار استقبال کرده و طرفداران خاص خودش را دارد. علت اینکه به ترشی بندری معروف است فقط به خاطر تند و تیز بودن آن است. خیلی ها علاقه به تندی داشته و بدنبال ترشی های تند هستند.
در اینجا یک نوع ترشی بندری را به آموزش می گذاریم تا براحتی بتوانید درست کنید و لذت ببرید. با ما همراه باشید.
گوجه فرنگی قرمز و رسیده | 3 کیلو |
هویج | دو عدد |
خیار | دو عدد |
بادمجان میانه | دو عدد |
موسیر | 150 گرم |
سیر | یک بوته |
سیب زمینی ترشی | 6 عدد |
گل گلم | یک عدد |
کرفس | دو شاخه (برگ آن را جدا خرد کرده و ساقه های آن هم خرد شده داخل ترشی بریزید) |
رب انار ترش | نصف لیوان |
فلفل سبز تند | چهار الی پنج عدد |
تمبر هندی | تقریبا نصف بسته بازاری |
سبزی معطر | مرزه، ترخون، گشنیز، برگ تازه کرفس، نعناع |
ادویه ترشی | دو قاشق غذاخوری (نمک، فلفل سیاه، تخم گشنیز، فلفل قرمز، گلپر، سیاه دانه، جوز هندی) |
طرز تهیه ترشی بندری با گوجه بازاری:
1- تمامی این مواد را به صورت تازه تهیه کنید. سبزیجات تهیه شده را مثل (خیار ، هویج ، بادمجان ، گل کلم ، سیر ، و فلفل سبز) را بشویید. بعد داخل آبکش قرار دهید تا کاملا آب آنها گرفته شود.
2- همه سبزیجات شسته شده را با چاقو ریز کنید. اگر در منزل دستگاه غذا ساز موجود هست، داخل آن، مواد را بریزید. ولی بهتر است با کمک دست انجام دهید.
3- برگ کرفس را بعد از شستن و خشک شدن خرد کنید. هویج ها را پوست بگیرید و بصورت نگینی خرد کنید.
4- خیارها را بدون اینکه پوست آن را بگیرید ریز کنید و کنار بگذارید. موسیرهای خشک را چند ساعتی در آب بخیسانید. بعد از کمی نرم شدن به دلخواه درسته یا ریز کنید.
5- گل کلم ها را بصورت تیکه تیکه جدا کنید. به مقدار دلخواه خرد کنید. هر چه ریز تر جلوه ترشی شما بهتر خواهد شد.
6- در این قست بادمجانهای ریز شده را حدود یک ربع با سرکه بجوشانید.
7- سبزیجات آماده شده را شسته و روی پارچه نخی پهن کرده و اجازه دهید کاملا خشک شوند . بعد از خشک شدن سبزی ها، آنها را خرد کنید.
8- در این قسمت تمبر هندی داخل ظرفی بریزید و یک میزان سرکه روی آن ریخته و صبر کنید دو سه ساعتی بماند.
9- گوجه فرنگی را ریز ریز کنید. بهتر است میکس کنید . بعد تمامی مواد را داخل ظرفی بزرگ بریزید ادویه مخصوص با سبزیجات خرد شده، رب انار و گوجه فرنگی های میکس شده و تمبر هندی همراه با سرکه را داخل ظرف بریزید و خوب هم بزنید تا در هم مخلوط شوند.
نکته: تمبر هندی چند ساعتی داخل سرکه بماند بعد با یک صافی یا توری آن را صاف کنید و هسته های آن را جدا کنید.
مخلوط آماده شده را داخل شیشه ای دهانه گشاد و تمیز قرار دهید. نمک آن را بچشید اگر کم بود کمی اضافه کنید. در حدی که شور نشود و خوش نمک باشد. رب انار یادتان نرود داخل موادتان اضافه کنید. در آخر دو لیوان سرکه به موادتان اضافه کنید و درب شیشه را ببندید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
نکته: اگر دوست داشتید سیاه دانه به ترشی اضافه کنید در صورت لزوم یک قاشق چایخوری اضافه کنید.
این ترشی در مدت دو هفته آماده و قابل استفاده است. بعد از آماده شدن ترشی بندری آن را در داخل یخچال نگهداری کنید.
برای طرز تهیه شور مخلوط خانگی اینجا کلیک کنید.
طرز تهیه ترشی بندری (ترشی لیته بندری) به روشی دیگر:
برای تهیه این ترشی به مواد زیر نیاز داریم:
گل کلم خرد شده | نیم کیلو |
هویج | 100 گرم |
پیاز ترشی | 100 گرم |
ساقه کرفس | 100 گرم |
فلفل ریز | 50 گرم |
بادمجان | 300 گرم |
موسیر | 100 گرم |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق سوپخوری |
ادویه ترشی | 2 قاشق سوپخوری |
تمبر هندی | 1 بسته |
آب گوجه فرنگی | نصف پیمانه |
سرکه، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه و نمک | به میزان لازم |
بادمجان ها را خرد کرده و میزانی نمک روی آن بریزید و بگذارید بماند تا تلخی آن گرفته شود. سپس آن ها را با کمی آب و سرکه بپزید. بعد از این مرحله، بادمجان ها را در صافی بریزید و بگذارید آب آن برود. در ظرف دیگری، آب گوجه فرنگی و سرکه را بجوشانید و به ترتیب موسیر، هویج، ساقه کرفس، پیاز ترشی، گل کلم و فلفل را به آن اضافه کنید. سپس بادمجان های پخته شده را به آن بیفزایید. تمبر هندی، یک لیوان سرکه و رب گوجه فرنگی را با هم مخلوط کنید و در صافی بریزید. آب تمبر هندی را به مواد بالا اضافه کنید و نمک، فلفل سیاه و قرمز و ادویه ترشی را نیز به آن بیفزایید. در آخر، مواد را در ظرف مناسبی ریخته و آنقدر سرکه بریزید تا روی مواد را بپوشاند. درب ظروف را ببندید و بگذارید 10 روز در یک جای خنک و تاریک بماند تا جا بیفتد.
نکات مهم در تهیه ترشی بندری:
- حتما از سرکه خالص استفاده کنید. در صورتی که ترشی شما کپک زد، به علت ناخالص بودن سرکه است . سرکه انگور، سرکه سیب و کشمش در بازار موجود است.
- حتما سرکه ای را که از بازار تهیه می کنید قبل از استفاده بجوشانید، بعد استفاده کنید.
- در صورتی که ترشی آماده شده از مغازه ها تهیه می کنید حتما به تاریخ انقضاء آن توجه کنید.
- اگر فلفل تند با شما سازگاری ندارد به جای فلفل تند از فلفل سبز شیرین استفاده کنید.
- استفاده از رب انار در این نوع ترشی طعم بهتری به ترشی شما خواهد داد.
- بجای سیر و موسیر می توانید از پودر سیر و پودر موسیر استفاده کنید.
- نمک ترشی خیلی مهم هست حتما بچشید و دقت کنید.
- در صورت دوست داشتن می توانید به ترشی بندری یک قاشق غذاخوری زردچوبه استفاده کنید.
- سرکه همیشه در صورت استفاده در ترشی حتما روی سطح ترشی شما را بگیرد.
- حتما شیشه ای که استفاده می کنید خشک و تمیز باشد تا ترشی شما کپک نزند.
این ترشی بسیار خوشمزه است درست کنید و در کنار غذاهای سنتی میل کنید.
منبع: اُکالا