پرخوری عصبی؛ چرا اضطراب موجب پرخوری می شود؟

به گزارش کهن پارس، یکی از علائم اضطراب شدید اختلال در عادات غذاییست که بیشتر در پرخوری عصبی نمود پیدا می کند. به طور کلی غذا خوردن باعث می شود تا افراد حتی به صورت لحظه ای احساس بد حاصل از اضطرابشان را فراموش کنند.

پرخوری عصبی؛ چرا اضطراب موجب پرخوری می شود؟

اضطراب وحشتناک است اما اگر با پرخوری همراه گردد شرایط وخیم تر خواهد بود.

در مواقع اضطراب احساس می کنید عصبانی هستید، نمی توانید به خوبی نفس بکشید و سردرگمید و به طور کلی احساس می کنید همه چیز از کنترل شما خارج شده است. به طور طبیعی در این حالت شما هرکاری از دستتان بر می آید انجام می دهید تا این افکار منفی را از خودتان دور کنید و یا از بدتر شدن آن جلوگیری نمایید.

تحقیقات نشان می دهد حالات عصبی و اضطراب باعث پرخوری می گردد. این پرخوری مخصوصا زمانی نمود پیدا می کند که شما به طور کلی میزان خوراکی خود را تحت کنترل دارید. منظور این است که اگر شما به کمک رژیم غذایی از پرخوری خود جلوگیری می کرده اید، زمانی که پرخوری می کنید، با مشاهده تغییرات بدنی خود ذهنتان درگیر شده و حتی گاهی احساس می کنید دیوانه شده اید. باید بدانید که شما دیوانه نیستید. با خواندن ادامه این مطلب متوجه علل تأثیر اضطراب بر روی پرخوریتان خواهید شد.

اضطراب و پرخوری مانند یک چرخه بی پایانند. در این مقاله خواهیم گفت که چرا شما از ابزار پرخوری برای کنار آمدن با اضطرابتان استفاده می کنید و چرا دجار پرخوری عصبی می شوید. از قلم نیاندازید که قرار نیست شما همیشه با اضطراب و پرخوری زندگی کنید.

اضطراب چیست؟

به طور کلی اضطراب احساس نگرانی، ناراحتی و ترس در یک دوره زمانیست. از آنجایی که این مشکل به سلامت ذهنی باز می گردد می تواند به صورت تطبیق پذیر و یا تخریبی وجود داشته باشد. در واقع پاسخ قطعی برای این سوال که چرا اضطراب ایجاد می گردد و چه باید با آن کرد وجود ندارد.

اضطراب عموما به وسیله علائم آن دیده می گردد. منظور این نیست که کسی با میزان اضطراب بالا شکسته به نظر می رسد و یا ضعیف شده است. اضطراب به تنهایی یک مشکل مغزی به حساب نمی آید اما شاید ماحصل یک مشکل بزرگتر باشد.

به عنوان مثال اگر بعداز ظهر یک روز به خاطر موسیقی بلند در حال اجرا توسط همسایه تان سردرد گرفتید یعنی سردرد شما حاصل صدای بلند موسیقی است. بسکمک از اضطراب ها دقیقا مانند این مثال هستند.

در واقع اضطراب و پرخوری تلاش شما برای مرحم گذاشتن بر یک مشکل بزرگتر هستند.

بیشتر بخوانید: 9 مورد از مهمترین علائم اضطراب شدید

چرا اضطراب موجب پرخوری عصبی می گردد؟

اضطراب احساس ناخوشایندیست که می تواند ترسناک، خسته کننده، رنج آور و گیج کننده باشد. به طور مشخص شما می خواهید این احساس بد را هرچه زودتر از بین ببرید و یکی از ابتدایی ترین راه ها برای کنار آمدن با مشکل خوردن غذاست. این خوردن غذا به مرور ادامه می یابد و بیش از هر زمان دیگری سخت می گردد.

در ادامه به راه هایی که اضطراب شما را به پرخوری وا می دارد اشاره خواهیم کرد:

1. کرختی

غذا، پرخوری و عواقب پرخوری باعث می گردد حواستان نسبت به مشکل به وجود آمده پرت گردد. در نتیجه نسبت به درد، الگوهای ذهنی منفی و مسائل فیزیکی حاصل از آن بی حس می شوید و آن را با غذا و یک لذت لحظه ای عوض می کنید. زمانی که پرخوری می کنید این احساس کرختی به شما دست می دهد و در نتیجه آن احساس اضطراب شما کم می گردد.

2. جابه جایی

زمانی که شما مضطرب می شوید و به سبب آن پرخوری می کنید، ممکن است احساس گناه به شما دست دهد. شاید می خواهید احساس اضطرابتان را با احساسی عوض کنید که کمتر ترسناک باشد و بیشتر تحت کنترل شما قرار گیرد. به نظر دیوانگی می آید اما وقتی شما به آن درست فکر کنید متوجه می شوید که اضطراب شما از چیزهایی نشأت می گیرد که آنها را نمی توانید کنترل کنید و یا نمی دانید که از کجا می آیند در حالی که پرخوری عادی و احساس بد حاصل از آن حداقل قابل شناسایی بوده و می توانید آن را به راحتی کنترل کنید. در این حالت هم حس بدی دارید اما این حس آنچنان با ترس و نگرانی همراه نیست.

3. جلوگیری

ممکن است شما ندانید که احساس بد شما ناشی از چیست و فقط بدانید فقط حالتان آنچنان بد است که موجب پرخوری عصبی شما می گردد. از این رو، اینقدر پرخوری می کنید تا از این احساس بد دور شوید و جلوی آن را بگیرید. راه درک و فرار از احساسات منفی را بسکمک از ما نمی دانیم در حالیکه بسکمک از آنها می توانند به شدت عمیق، تاریک و ترسناک باشند. به همین جهت شاید آسان ترین راه، دسترسی به غذا به نظر آید. به عبارت خوردن می تواند هم از اضطراب شما و هم از هر آنچه که موجب اضطراب شما می گردد جلوگیری کند.

4. احساس آرامش

غذا احساس امنیت می دهد و باعث می گردد بتوانید از کشمکش های روزانه فرار کنید. در روزی که با اضطراب و استرس پر گردد، غذای خوب مانند یک هدیه خوب است. غذا حس آرامش و راحتی است که شما برای به وجود آوردن یک حس خوب در آن روز نیاز دارید.

آیا غذا خوردن برای فرار از اضطراب یک مشکل محسوب می گردد؟

هم بله و هم خیر

اگر شما برای کنار آمدن با اضطرابتان غذا می خورید و نتیجه بخش است نمی گوییم که ترکش کنید. با این حال اگر احساس می کنید که به لحاظ فیزیکی و ذهنی بیش از حد خسته شده اید و اضطراب شما فراتر از موارد ساده است، و اگر اضطراب شما به وسیله غذا هم رفع نمی گردد، شما باید به دنبال راه های دیگری برای حل این مشکل باشید. پیدا کردن این راه ها کار سختی نیست و شما می توانید آن را یاد بگیرید، استفاده کنید و به احساس بهتری دسترسی پیدا کنید.

بیشتر بخوانید: درمان سریع اضطراب و دل شوره با راه چارههای ساده

مشکل شما، غذای شما و حتی اضطراب شما نیست بلکه مشکل این است که شما نمی توانید مشکلتان را ریشه یابی کرده و برای آن راه چاره پیدا کنید.

آیا شما تا به حال دچار پرخوری عصبی شده اید؟ راه حالی که برای مشکل خودتان پیدا کردید چه بوده است؟ تجربیات خود را با مخاطبان خبرنگاران درمیان بگذارید.

برگرفته از: livethewhole

گروه روانشناسی خبرنگاران

منبع: setare.com
انتشار: 20 بهمن 1399 بروزرسانی: 20 بهمن 1399 گردآورنده: parskohan.ir شناسه مطلب: 581

به "پرخوری عصبی؛ چرا اضطراب موجب پرخوری می شود؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پرخوری عصبی؛ چرا اضطراب موجب پرخوری می شود؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید