هوش مصنوعی برای خبرنگاری موجب برکت است ، هر تکنولوژی در زمانی مفید است که بالای سر آن، یک انسان مدبر حضور داشته باشد

به گزارش کهن پارس، تکنولوژی همیشه در طول تاریخ هنگام نخستین بروز و ظهور های خود موجب نگرانی های عمیق میان مردم شده است و هنوز هم این روند ادامه دارد که دامنه آن به خبرنگاری نیز رسیده است.پیشرفت هوش مصنوعی و کارکرد ارائه گزارش و یادداشت های کوتاه از سوی این ابزار باعث شده بعضی نگران آینده کار خبرنگاری شوند اما بعضی نیز با نگاهی مثبت معتقدند این هوش مصنوعی نیست که کار خبر را پیش می برد بلکه این کاربر ماهر است که می تواند از آن ابزار استفاده کند.

هوش مصنوعی برای خبرنگاری موجب برکت است ، هر تکنولوژی در زمانی مفید است که بالای سر آن، یک انسان مدبر حضور داشته باشد

صدیقه ببران، استاد ارتباطات دانشگاه در گفت و گو با انتخاب می گوید: در شروع اساسا وقتی وارد عصر نو شدید هر روز با ویژگی های این چنینی و فناوری های نوین آشنا می شوید. فناوری های نوین ارتباطات هم هست که در عرصه های مختلف موثر است؛ مبحث هوش مصنوعی یکی از برکات حوزه عصر نو هست که تقریبا در تمام امور یاری نموده است،در خودرو سازی،صنایع سنگین و سبک و...تسهیلگری داشته است، نتیجتا اگر تکنولوژی آمد برای تسهیل روند ها بود. الان اگر درباره قابلیت استفاده از هوش مصنوعی در حوزه مطبوعات صحبت می کنیم باعث برکت و خیر و نعمت است که تسهیل گری کند و کیفیت بهتری تحول دهد. این ها معادل همان مفهوم جهانی شدن است،در جهانی شدن همزمان مکان و زمان را حفظ می کنید یعنی با سرعت بسیار بالا آگاهی های مردم را افزایش می دهید و چه بهتر که با تکنولوژی نوین در هر عرصه بتوانید امورتان را تسهیل کنید،ولی همیشه باید یادمان باشد که هر تکنولوژی در زمانی مفید است که بالا سر آن انسان مدبر حضور داشته باشد؛مثلا صدا و سیما که تجهیزات بسیار فنی دارد اما چند نفر مخاطب دارد؟نتیجتا تکنولوژی مسئله نیست بلکه انسان های استفاده کننده محدود اند؛پس اگر ما افراد موثر و مدبر را همراه تکنولوژی کنیم آنوقت اثربخش است در غیر این صورت تکنولوژی برای خودش حرکت نمی کند.شما نمی توانید فکر انسانی را از او دور کنید.

وی در ادامه درباره تاثیر کاربر در عملکرد هوش مصنوعی اضافه نمود: ما در بحث های مدیریت رسانه این را مطرح می کنیم که تفاوت آن با سایر مدیریت ها چیست.شما ممکن است در یک کارخانه ربات بگذارید و رفتار تمام آن ها یکشان باشد اما در روزنامه نگاری تفاوت دو روزنامه نگار در نوع پردازش و تحلیلشان است یعنی اگر هم هوش مصنوعی می آید و بهتر هم خواهد شد حتما نیازمند یک کاربر خلاق است. ما باید به این موضوع توجه کنیم که روزنامه نگاری سنتی قبل از هوش مصنوعی هم متحول شده است و بخش زیادی از روزنامه های کاغذی ما خوانده نمی شوند مگر اینکه وارد همگرایی رسانه ای شوند که مستلزم به کار بردن تکنولوژی نوین است که دست افراد را در کار باز می گذارد.

منبع: انتخاب
انتشار: 8 فروردین 1402 بروزرسانی: 8 فروردین 1402 گردآورنده: parskohan.ir شناسه مطلب: 1462

به "هوش مصنوعی برای خبرنگاری موجب برکت است ، هر تکنولوژی در زمانی مفید است که بالای سر آن، یک انسان مدبر حضور داشته باشد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هوش مصنوعی برای خبرنگاری موجب برکت است ، هر تکنولوژی در زمانی مفید است که بالای سر آن، یک انسان مدبر حضور داشته باشد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید