با طرز تهیه شیرینی لندو ، مهمان لحظه های شاد بلوچستان شوید&amphellip

به گزارش کهن پارس، سیستان و بلوچستان سوغات و جاذبه های زیادی دارد که یکی از جالب ترین آن ها شیرینی لندو چابهار است. در طرز تهیه شیرینی لندو ، باید ابتدا گندم را به مدت 2 ساعت خیس نموده و سپس پهن کنید. هسته های خرما را جدا نموده و با گوشت کوب له کنید. گندم را در تابه تفت دهید و سپس با خرمای له شده مخلوط کنید. کنجد را نیز در تابه برشته نموده و به ترکیب خرما و گندم بیفزایید. ترکیب را داخل یک کیسه ریخته و به مدت 12 ساعت روی آن یک جسم سنگین بگذارید. پس از این مدت، شیرینی را با دست به صورت گرد شکل دهید.

با طرز تهیه شیرینی لندو ، مهمان لحظه های شاد بلوچستان شوید&amphellip

پس از خواندن این مقاله اگر کسی از شما سوال بپرسد که شیرینی لندو سوغات کجاست؟ نه تنها جواب آن را می دانید؛ بلکه طرز تهیه شیرینی لندو را نیز به خوبی یاد گرفته اید. تهیه شیرینی لندو به روش سنتی زابلی احتمالا شما را شگفت زده نموده و به همراه همیشگی سفره های شما تبدیل می شود؛ پس با دستور شیرینی لندو همراه ما باشید.

شیرینی لندو
تعداد نفرات4 نفر
زمان آماده سازیدر حدود 12 ساعت
زمان پخت30 دقیقه
میزان سختیمیانه
کالری شیرینی لندو در هر 100 گرم560 کیلوکالری

طرز تهیه شیرینی لندو

ابتدا باید به این سوال پاسخ دهیم که شیرینی لندو چیست؟ لندو که از ترکیب خرما، گندم و کنجد تهیه می شود، یک شیرینی خوشمزه و محلی است که ارزش غذایی بالایی دارد. شاید وقتی برای اولین بار عکس شیرینی لندو را می بینید تصور نکنید که با یک خوراکی مجذوب نماینده روبرو هستید؛ اما این شیرینی بر خلاف ظاهر ساده خود، بسیار خوشمزه است.

حال به این سوال می رسیم که شیرینی لندو متعلق به کدام استان کشورمان می باشد؟ شیرینی لندو از جمله شیرینی های سیستان و بلوچستان است و سوغات شهرهای زابل و چابهار محسوب می شود. این شیرینی را گاهی اوقات با نام غذای لندو نیز می نامند، چراکه منبعی از مواد مغذی مختلف است.

مواد لازم برای شیرینی لندو

برای درست کردن شیرینی لندو سیستان و بلوچستان، در اولین گام باید مواد اولیه زیر را آماده کنید:

مواد لازممیزان مورد احتیاج
خرما500 گرم
دانه گندم600 گرم
کنجدحدود نصف پیمانه
آببه میزان لازم

مراحل تهیه شیرینی لندو

حال که می دانید لندو شیرینی کجاست یا لندو غذای کجاست، وقت آن است که دست به کار شده و این شیرینی سنتی و خوشمزه را مطابق مراحل زیر آماده کنید:

  • مرحله اول: در اولین مرحله از طرز تهیه این سوغات سیستان، گندم را در یک کاسه آب بریزید و اجازه دهید به مدت 2 ساعت خیس بخورد. در این حین چند مرتبه آب گندم ها را عوض کنید تا از بو گرفتن گندم ها جلوگیری شود.
  • مرحله دوم: گندم ها را آبکش نموده و روی یک پارچه تمیز پهن کنید تا در عین اینکه مرطوب بمانند، آب آن ها گرفته شود.
  • مرحله سوم: هسته های خرما را جدا کنید، آن ها را در یک ظرف مناسب بریزید و با گوشت کوب به خوبی له کنید. البته برای این کار می توانید از وسایل برقی مانند گوشت کوب برقی نیز بهره ببرید.
  • مرحله چهارم: یک ماهیتابه بزرگ را بر روی شعله قرار دهید تا به خوبی گرم شود. گندم ها را در ماهیتابه بریزید و تفت دهید تا برشته شده و رنگ آن ها کمی تغییر کند. سپس بلافاصله گندم های برشته شده را در ظرف دیگری با خرما کوبیده شده مخلوط کنید.
  • مرحله پنجم: کنجدها را مانند گندم ها در ماهیتابه ریخته و برشته کنید. دقت داشته باشید که کنجد در مقایسه با گندم برای پخت به زمان کم تری احتیاج دارد و ممکن است سریع بسوزد.
  • مرحله ششم: کنجد را نیز به ترکیب گندم و خرما اضافه نموده و مخلوط کنید.
  • مرحله هفتم: مخلوط به دست آمده را داخل یک کیسه ریخته و یک وسیله یا بار سنگین را بر روی ترکیب مواد قرار دهید. این بار سنگین باید به مدت 12 ساعت بر روی خرما بماند.
  • مرحله هشتم: بعد از برداشتن وزنه، شیرینی ها را به شکل دلخواه دربیاورید که به طور معمول توپی شکل می نمایند.

تنوع در پخت شیرینی لندو

پس از آشنایی با پاسخ سوال شیرینی لندو متعلق به کدام استان است و طرز تهیه این شیرینی، بهتر است تا نگاهی به دیگر روش های پخت لندو داشته باشیم.

بیشتر اوقات وقتی عکس شیرینی لندو را می بینید، مشاهده می کنید که آن ها به صورت توپی درست شده اند؛ اما می توانید این شیرینی را به روش های متنوعی تهیه کنید. مثلا می توانید پس از اینکه بار سنگین را از روی شیرینی برداشتید، آن ها را به صورت لوزی ببرید. یک روش دیگر هم این است که شیرینی را به همراه نان بستنی مانند حلوا مصرف کنید.

علاوه بر کنجد اگر تمایل داشته باشید می توانید گردو یا فندق خرد شده را به ترکیب خرما و گندم اضافه کنید. بعلاوه برای تزیین این شیرینی، می توانید پودر پسته یا گل محمدی را به کار ببرید.

ممکن است این موارد در طرز تهیه شیرینی لندو اصیل وجود نداشته باشد؛ اما همواره ایجاد تنوع باعث می شود تا هر بار از خوردن آن بیشتر لذت ببریم.

نکات مهم در طرز تهیه شیرینی لندو

در طرز تهیه این شیرینی سیستان و بلوچستان، نکات زیر را مدنظر قرار دهید تا یک شیرینی حرفه ای داشته باشید:

  • برای درست کردن شیرینی لندو می توانید پوست های خرما را نیز بگیرید. البته این کار زمان بر است؛ اما بافت نهایی شیرینی را بسیار نرم تر و خوشمزه تر می نماید.
  • وزنه روی شیرینی را می توانید بیش از 12 ساعت و حتی به مدت یک روز کامل، روی شیرینی قرار دهید.
  • می توانید این شیرینی سیستانی را با نوشیدنی محبوب سیستان و بلوچستان یعنی شیرچای میل کنید.
  • سعی کنید وزن وسیله ای که برای سنگینی روی شیرینی لندو زابلی قرار می دهید، به طور یکسان پخش شود. برای این کار یک سینی روی شیرینی بگذارید و سپس وزنه را روی سینی قرار دهید.
  • در طرز تهیه شیرینی لندو می توانید از انواع مختلف خرمای در دسترس خود بهره ببرید؛ اما بهتر است که خرما رطوبت زیادی نداشته باشد تا در نهایت شیرینی با بافت منسجم ایجاد شود.

روش نگهداری شیرینی لندو

پس از آشنایی با طرز تهیه لندو زابل، اکنون این سوال پیش می آید که شیرینی لندو را چگونه نگهداری کنیم؟ ابتدا باید بدانید که خرما لندو را می توانید مدت زمان زیادی نگهداری کنید، فقط باید شیرینی در ظرف در بسته نگهداری شود. پس از چیدن شیرینی ها در یک ظرف درب دار، آن را داخل یخچال قرار دهید.

جلوگیری از خراب شدن شیرینی لندو

لندو شیرینی با بافت نرم است، پس برای جلوگیری از خراب شدن و تغییر بافت شیرینی، دقت داشته باشید که درب ظرف آن باز نماند. بعلاوه این شیرینی را برای مدت طولانی در خارج از یخچال نگهداری نکنید.

تاریخچه شیرینی لندو

بعد از این سوال مهم که شیرینی لندو سوغات کجاست، این مسئله مطرح می شود که شیرینی لندو در سیستان و بلوچستان چه قدمتی دارد و چه مواقعی استفاده می شود؟ قدمت شیرینی لندو به صدها سال قبل باز می شود؛ به طوری که تاریخ دقیقی از اولین پخت این شیرینی در سیستان و بلوچستان وجود ندارد.

شیرینی لندو را به طور معمول در سیستان و بلوچستان زمان عید نوروز و مهمانی ها مصرف می نمایند. علاوه بر این، به علت طبع گرم لندو، این شیرینی برای زمان های سرد سال و به ویژه فصل زمستان بسیار مناسب است. حال شما علاوه بر پاسخ این سوال که شیرینی لندو متعلق به کجاست؛ با قدمت آن نیز آشنا هستید.

خواص شیرینی لندو

خرما جزو مواد اصلی دستور شیرینی لندو است. این خوراکی خوشمزه و فوق العاده مقوی با خواص شگفت انگیزی که دارد باعث می شود تا شیرینی لندو به روش سنتی زابلی یک میان وعده عالی برای مواقع مختلف باشد.

از خواص شیرینی لندو می توان به تنظیم سطح کلسترول خون، تقویت استخوان ها، تامین انرژی بدن، جلوگیری از ریزش مو، کاهش سطح رادیکال های آزاد بدن، تنظیم فعالیت دستگاه گوارش، درمان کم خونی و… اشاره نمود.

می توانید لندو (شیرینی) را برای میان وعده بچه ها خود در مدرسه تهیه کنید. بعلاوه می توانید این شیرینی را برای مصرف روزانه در کنار چای میل کنید. طرز تهیه شیرینی لندو سیستانی بسیار ساده است و تنها به کمی زمان و صبر احتیاج دارد.

شیرینی لندو را همراه چه چیزی میل کنیم؟

اگرچه می توانید شیرینی لندو را به صورت خالی میل کنید، اما هر شیرینی همراه با یک نوشیدنی بسیار مجذوب نماینده تر خواهد بود. حال که طرز تهیه شیرینی لندو را یاد گرفته اید، می توانید این شیرینی را همراه با چای سیاه میل کنید؛ اما پیشنهاد ما همراه کردن این شیرینی با شیر چای سنتی سیستان و بلوچستان است.

برای درست کردن شیر چای، ابتدا شیر و هل را بجوشانید و سپس چای خشک را به آن اضافه کنید. بعد از آنکه چای دم کشید، آن را از صافی رد کنید.

شیرینی های معروف تری هم هستند که احتمالا تا به حال نام آن ها را شنیده باشید. شیرینی پادرازی هم از همین موارد است. می توانید طرز تهیه شیرینی پادرازی را در بلاگ خبرنگاران بخوانید و آن را نیز در کنار یک فنجان نوشیدنی میل کنید.

سفارش آنلاین شیرینی با خبرنگاران

در این مطلب از مجله خبرنگاران طرز تهیه شیرینی لندو سیستانی را به همراه نکات آن آموزش دادیم. حال شما پاسخ این سوال را می دانید که شیرینی لندو مال کدام استان است؟ تجربه طعم شیرینی های مختلف سراسر ایران مجذوب نمایندهیت های خاص خود را دارد. برای آغاز ما پیشنهاد می کنیم به سمت خوزستان بروید و حلوا قبیت دزفول را تجربه کنید یا این شیرینی را در منزل تهیه نموده و از طعم آن لذت ببرید.

علاوه بر درست کردن شیرینی های مختلف در منزل، امکان سفارش آن ها به وسیله خبرنگاران نیز وجود دارد. با این روش تنها با چند کلیک در سایت یا اپلیکیشن خبرنگاران ، سفارش آنلاین شیرینی به سادگی انجام می شود و می توانید شیرینی های موردنظر خود را درب منزل تحویل بگیرید.

شما در طرز تهیه خرما لندو چه نکات دیگری را رعایت می کنید؟ لطفا نظرات خود را درباره دستور تهیه این شیرینی، با ما و دیگر کاربران خبرنگاران به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

شیرینی لندو از سوغاتی های کدام استان است؟

در پاسخ به این سوال که شیرینی لندو برای کجاست؛ باید استان سیستان و بلوچستان را معرفی کنیم.

برای درست کردن شیرینی لندو از چه مواد اولیه ای استفاده می شود؟

مواد اولیه مورداحتیاج در طرز تهیه شیرینی لندو شامل خرما، دانه گندم، کنجد و آب است.

برای نرم تر شدن بافت شیرینی لندو چه کنیم؟

اگر قصد دارید تا شیرینی شما بافت نرم تر و یک دست تری داشته باشد، پوست خرما را پیش از له کردن بگیرید؛ البته این کار زمان بیشتری از شما می گیرد.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 23 بهمن 1403 بروزرسانی: 23 بهمن 1403 گردآورنده: parskohan.ir شناسه مطلب: 1643

به "با طرز تهیه شیرینی لندو ، مهمان لحظه های شاد بلوچستان شوید&amphellip" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "با طرز تهیه شیرینی لندو ، مهمان لحظه های شاد بلوچستان شوید&amphellip"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید