نه از واگذاری جزایر ایرانی به چین خبری است و نه حضور نیروی نظامی
به گزارش کهن پارس، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به جوسازی ها علیه سند جامع همکاری ایران و چین گفت: نه از واگذاری جزایر ایرانی خبری است و نه حضور نیروی نظامی و نه سایر موهومات.
به گزارش خبرنگاران، سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به تداوم جوسازی ها علیه سند جامع همکاری ایران و چین واکنش نشان داد.
وی در توئیتی نوشت: برنامه همکاری های جامع ایران و چین، یک نقشه راه روشن و ریل گذاری اصولی برای روابط دو کشور مهم در دنیای آینده است؛ جایی که چین به عنوان قدرت اول اقتصادی دنیا در آینده نزدیک و ایران به عنوان قدرت بزرگ منطقه غرب آسیا، می توانند با روابطی مکمل و مستقل از قدرت های سنتی و سلطه گر غربی، ضمن تامین منافع مشترک، در برابر فشار قلدرها ایستادگی کنند.
وی اضافه کرد: نه از واگذاری جزایر ایرانی خبری است و نه حضور نیروی نظامی و نه سایر موهومات! شگرد کهنه دروغ پردازی و انتشار اطلاعات غلط برای دریافت جزئیات و اطلاعات صحیح که توسط دشمنان منافع دو ملت به جد پیگیری می شود، راه به جایی نخواهد برد.
به گزارش فارس، سید عباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه نهم تیر ماه در نشست خبری با خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگار فارس درباره پیش نویس برنامه همکاری 25 ساله ایران و چین که اخیرا در هیات دولت به تصویب رسید و ظریف مامور پیگیری آن شد و مطالبی که از سوی برخی و در رسانه ها در این خصوص مطرح شده است، گفت: این موضوع جدید نیست، در سفری که رئیس جمهور چین به ایران داشت، توافق و اعلام شد که همکاری های دو کشور جامع و راهبردی است و سندی هم امضا شد که یکی از بندهای سند اعلام می کرد که بایستی دو کشور یک سند جامع راهبردی برای همکاری های خودشان در همه زمینه ها داشته باشند.در سفر سال گذشته ظریف به پکن، پیش نویس این سند به اطلاع مقامات چینی رسید و بررسی ها انجام و چند بار تبادل شد و اخیرا هم در داخل کشور پیش نویس آن به تصویب رسید.
موسوی اضافه کرد: همه برآورد در این خصوص را رد می کنم. هیچ کدام از مفادی که در رسانه ها و توسط اشخاصی مطرح شده واقعیت ندارد. براساس نگاه راهبردی با کشورهای دوست و نزدیک تلاش داریم رابطه را درازمدت تعریف کنیم و به همین خاطر این سند تصویب شده و با بقیه کشورها که با ما دارای روابط محبت آمیز و حسنه هستند، براساس احترام و منافع متقابل آماده ایم که چنین سندهایی را با زمانبندی های مختلف امضا کنیم و با برخی در حال مذاکره در این زمینه هستیم.
سخنگوی وزارت خارجه بیان نمود: برآورد ها همه اشتباه است. احساس می کنم سند به گونه ای است که در آینده بشود آن را کامل منتشر کرد. ابعاد مختلف همکاری های سیاسی و به ویژه اقتصادی در این سند است و اگر این سند در دولت های دو کشور نهایی شود، می توان آن را منتشر کرد و هیچ چیز ابهام آمیزی ندارد.
موسوی اضافه کرد: طبیعی است همکاری های نزدیک و راهبردی ایران و چین دشمنانی داشته باشد که دست به فضاسازی و تخریب این روابط بزنند. این سند افتخارآمیز و به نفع منافع دو کشور است و وقتی که منتشر شد همه متوجه جزییات آن خواهند شد
منبع: همشهری آنلاین