تور چک: معروف ترین غذاهای جمهوری چک

به گزارش کهن پارس، برترین غذاهای چک

جمهوری چک کشوری آرام و زیبا در اروپای مرکزی است و مرکز جادویی اش، پراگ سالانه میزبان گردشگران و جهانگرد های زیادی از سرتاسر دنیاست. غذاهای چک و شهر پراگ بسیار خوشمزه هستند و بخشی مجذوب کننده و هیجان انگیز از تجربه سفر به این کشور به شمار می فرایند. نکته جالب در خصوص غذاهای چک این است که آشپزی کشورهای همسایه تاثیر زیادی بر آن داشته اند و به همین علت بسیاری از غذاهای چک در اصل متعلق به کشورهای دیگر هستند. در این مطلب قصد داریم برترین و معروف ترین غذاهای چک را به شما معرفی کنیم و شما را با آشپزی این کشور آشنا کنیم. اگر قصد سفر به پراگ یا سایر شهرهای جمهوری چک را دارید پیشنهاد می کنیم در طول سفر این غذاهای خوشمزه را امتحان کنید. در ادامه با خبرنگاران همراه باشید.

تور چک: معروف ترین غذاهای جمهوری چک

با ما سفر کنید و با تور چک از زیباترین کشور اروپا دیدن کنید و شهر زیبای پراگ را ببینید.

سوپ کولایدا | Kulajda

همان طور که یکی از کارشناسان آشپزی مشهور می گوید آشپزی و غذاهای چک عمدتا از سوپ و سس تشکیل شده است! مردم چک به سوپ بسیار علاقه مندند و بخش زیادی از غذاهای این کشور را غذاهای آبکی و سوپ تشکیل می دهد. در این کشور سوپ های زیادی وجود دارد اما اگر بخواهیم یک سوپ مشهور و سنتی را نام ببریم باید به کولایدا اشاره کنیم. این سوپ سیب زمینی کرمی و غلیظ از ترکیب قارچ، جعفری، سرکه و تخم مرغ آبپز تهیه می گردد و طعمی بسیار خوشمزه و مطبوع دارد. البته در هر منطقه این سوپ را با کمی تفاوت تهیه می نمایند، اما به طور کلی ترکیبات این سوپ همین مواردی است که ذکر کردیم. در سفر به پراگ این سوپ لذیذ و خوشمزه می تواند یک شام سبک یا یک پیش غذای خوشمزه و دلچسب باشد.

سوسیس وینر | Wiener Sausages

بسیاری از غذاهای چک ریشه در فرهنگ ها و کشورهای همسایه دارند که به مرور وارد فرهنگ و آشپزی چک شده اند. یکی از این غذاها سوسیس وینر است که اصالتی آلمانی دارد، اما امروزه مردم چک آن را بخشی از غذاهای خود می دانند. مردم جمهوری چک عاشق سوسیس هستند و در این کشور انواع سوسیس در غذاهای مختلف استفاده می گردد. اگر در سفر به چک مشاهده کردید که مردم این کشور سوسیس را هنگام صبحانه، ناهار، شام یا میان وعده می خورند تعجب نکنید. سوسیس وینر یکی از معروف ترین غذاهای چک است که با گوشت های مختلف مثل گاو و … تهیه می گردد. این سوسیس ها ظاهری باریک دارند و نیمه پخته هستند و کمی دودی شده اند. در رستوران های پراگ و شهرهای دیگر می توانید این سوسیس را به صورت های مختلف سفارش بدهید و از طعم خوب و دلچسب آن لذت ببرید.

اردک کباب شده | ROAST DUCK

غذاهای سنتی بسیاری در چک وجود دارند که در آن ها مرغ استفاده نمی گردد اما اردک جایگزین آن شده است. این داستانی فرق دارد. حتی حنا میشوپولو صاحب رستوران های خواهران بیسترو برای آنتونی بوردین قهرمان داستان سفرنامه بدون رزرو این غذا را تهیه نموده است. اردک کباب شده را در کنار نعنا و کلم سرو نموده و یکی از غذاهای اساسی است که بخش مهمی از ناهار روز یکشنبه را در میان خانواده ها شامل می گردد. درست همچون شنیسل، اردک کباب شده را نیز می توانید در بسیاری از رستوران ها پیدا نموده و یکی از غذاهای چک می باشد که بسیار مورد علاقه مردم این کشور است. ما به شما رستوران یو بانستو (U Bansethu) در منطقه نوسل (Nusle) را برای چشیدن طعم این غذا به شما پیشنهاد می کنیم. مطمئنا این مکان نمی تواند خدمات خیلی سطح بالایی را به شما ارائه کند اما می تواند رویای شما را در خصوص خوردن یک اردک کباب شده خوشمزه و آبدار و پر از کلم تامین نماید و این غذای لذیذ حدود 150 کرون چک هزینه خواهد داشت.

پنیر سرخ شده، اسماژنی سیر | Smazeny Syr

اسماژنی سیر به معنای پنیر سرخ شده است و یکی از لذیذترین غذاهای چک و همین طور کشور اسلواکی به شمار می رود. این غذا در کشور سابق چکسلواکی به وفور مصرف می شد و بعد از جدایی این دو کشور هنوز هم به یک مقدار در هر دو کشور محبوب و پرهوادار است. تکه های پنیر (معمولا پنیر ادامر) ابتدا درترکیب آرد، تخم مرغ و پودر سوخاری غلتانده می شوند و بعد در روغن زیاد سرخ می شوند. در چک این پنیر لذیذ و سرخ شده را معمولا همراه با سس تارتار یا مایونز سرو می نمایند و در کنار آن سالاد، سیب زمینی سرخ نموده یا آبپز و … قرار می دهند. اسماژنی سیر یکی از محبوب ترین غذاهای چک است و به صورت غذای خیابانی در بیشتر رستوران ها و اغذیه فروشی ها فروخته می گردد. اگر در سفر به چک و پراگ دلتان یک میان وعده و اسنک خوشمزه و لذیذ خواست بدون شک پنیر سرخ شده را امتحان کنید.

گنجشک موراوی | Moravian sparrow

گنجشک موراوی یکی از غذاهای چک می باشد که زمانی که بشقاب را در جلوی ما قرار می دهند آنچه خواهید دید با نام آن کاملا فرق دارد. اگر در خصوص نام های این غذاها از خود مردمان جمهوری چک سوال نمایید، ان ها نیز خود به درستی علت این نامگذاری ها را نمی دانند. این غذا همانطور که اسمش معین است مربوط به موراوی در نواحی شرقی کشور می باشد اما شما می توانید طعم این غذا را در هرجای دیگری در کشور چک امتحان کنید و قطعا بسیاری از رستوران ها هستند که در منوی خود این گزینه را پیشنهاد خواهند داد. برای تهیه این غذا معمولا از قسمت هایی از گوشت گنجشگ استفاده می گردد که دارای مقدار چربی بالاتری بوده و آن را به تکه های کوچک تقسیم نموده و کباب می نمایند. هیچ کدام از قوانین خوردن کلم یا کلوچه همراه این غذا وجود ندارد اما بعضی از افراد ترجیح می دهند آن را با کلم قرمز و نان شیرینی مصرف نمایند.

سوپ سیر | garlic soup

صحنه آشپزی غذاهای چک با توجه به راحتی و دلپذیر بودن آن دارای غذاهای گوشتی و کربوهیدراتی فراوان می باشد. این ها معمولا وعده های غذایی سبک نیستند اما طعم بسیار خوبی دارند. شما قطعا همواره بیش از نیمی از مردم چک را در حال گذراندن وقت خود در رستوران ها و صرف غذا و یا در کافه ها خواهید دید. گفته می گردد دستورالعمل سوپ سیر که در چک سرو می گردد یکی از اولین راه های از بین بردن خماری و گیج بودن افراد می باشد. این یک غذای ساده است که از سویا، سیب زمینی، سیر و پیاز تشکیل شده و بسیار سریع آماده می گردد. بسیاری از زنان و مادران صبح ها یکی ظرف از این سوپ را برای همسر و یا خانواده خود آماده نموده تا زمانی که آن ها بیدار می شوند به سرعت هشیاری خود را بدست آورند.

استیک سیویچکوا | Svickova

یکی از خوشمزه ترین و محبوب ترین غذاهای چک سیویچکواست که در واقع استیک راسته است که همراه با سبزیجات مختلف مثل هویج، جعفری، پیاز و کرفس تهیه می گردد و بسیار خوشمزه است. سس غلیظ و کرمی سبزیجات طعمی فوق العاده لذیذ به استیک می دهد و اگر هوادار استیک هستید حتما این نوع را هم امتحان کنید. این غذا معمولا همراه با نان سرو می گردد و غذایی بسیار محبوب و پرهوادار در جمهوری چک است، تا حدی که معمولا غذای اصلی میهمانی ها و ضیافت های رسمی محسوب می گردد. در سفر به چک و شهر زیبای پراگ پیشنهاد می کنیم این غذای لذیذ گوشتی را امتحان کنید، مطمئن هستیم که عاشقش می شوید.

شنیتسل و سالاد سیب زمینی | Schnitzel with Potato Salad

یکی دیگر از خوشمزه ترین و محبوب ترین غذاهای چک شنیتسل است که معمولا همراه با سالاد سیب زمینی سرو می گردد. اگرچه شنیتسل اصالتا متعلق به کشور اتریش است اما به مرور زمان وارد کشورهای دیگر مثل چک شده و امروزه جزء غذاهای اصلی این کشورها محسوب می گردد. شنیتسل، شنیتزل یا شنسل در واقع برشی نازک از گوشت مرغ، بره، گاو و … است که در آرد، تخم مرغ همزده و آدر سوخاری غلتانده و بعد در روغن زیاد سرخ می گردد. شنیتسل با بافت ترد و برشته ای که دارد بسیار خوشمزه و لذیذ است و یکی از معروف ترین غذاهای چک به شمار می رود. در جمهوری چک شنیتسل را معمولا با سالاد سیب زمینی و نوشیدنی های مختلف سرو می گردد.

کندلیکی | Knedliky

در ادامه معرفی غذاهای چک جا دارد به کندلیکی هم اشاره ای بکنیم که اگرچه یک غذای اصلی نیست اما در کنار بیشتر غذاهای چک حضور دارد. کندلیکی در واقع دامپلینگ خمیری آبپز است که علاوه بر کشور جمهوری چک، در کشورهای اروپای مرکزی و شرقی هم به وفور دیده می گردد. این دامپلینگ از ترکیب آرد، نان یا سیب زمینی تهیه می گردد و معمولا در کنار غذاهای دیگر سرو می گردد. اما گاهی آن را به صورت دسر هم سرو می نمایند و داخل یا رویش را با مواد شیرینی مثل مربا و … پر می نمایند. کندلیکی به صورت یک استوانه بزرگ تهیه می گردد و بعد به صورت حلقه های نازک برش زده می گردد. هرچند گاهی کندلیکی را به شکل کوفته های ریز هم درست می نمایند و داخل سوپ های مختلف می اندازند.

پالاسینکی | Palacinky

اگر در سفر به چک و پراگ در پی صبحانه یا میان وعده ای خوشمزه و دلچسب می شد پالاسینکی انتخابی ایده آل است. پالاسینکی در واقع پنکیک به سبک جمهوری چک است که بسیار نازک تهیه می گردد و در آخر روی هم تا می گردد. از این نظر، پالاسینکی تا حدودی شبیه به کرپ فرانسوی است، اما خمیر و طرز تهیه آن فرق دارد. پالاسینکی معمولا به صورت رول شده و تا شده سرو می گردد و داخلش را با مواد شیرینی مثل مربا، میوه، خامه یا مغزیجات پر می نمایند.

البته نوع شور پالاسینکی هم وجود دارد که داخلش با گوشت، پنیر و اسفناج پر می گردد و بعد رول می گردد. این اسنک و میان وعده خوشمزه را می توانید در تمام کافه ها و رستوران های شهر پیدا کنید و همراه با یک فنجان قهوه یا چای داغ نوش جان کنید. اگر در ایام کریسمس به پراگ سفر کنید در بازارهای مشهور کریسمس این شهر می توانید پالاسینکی را از اغذیه فروشی های سیار بخرید.

گولاش | Goulash

گفتیم که غذاهای مختلفی از کشورهای همسایه وارد فرهنگ و آشپزی و غذاهای چک شده اند. یکی دیگر از این غذاها گولاش است که اصالتا متعلق به کشور مجارستان است. گولاش نوعی خوراک گوشت است که با استفاده از پاپریکا و سایر ادویه ها و سبزیجات طعم دار می گردد و بسیار خوشمزه و پرهوادار است. مردم چک عاشق سوپ و غذاهای آبکی هستند و به همین علت عاشق خوراک گولاش هستند و به ویژه در فصول سرد سال دائما آن را مصرف می نمایند. البته گولاشی که در جمهوری چک تهیه می گردد با نسخه مجارستانی اش کمی فرق دارد: گولاش چکی غلیظ تر است و داخلش برش های نازک تر گوشت وجود دارد و معمولا همراه با دامپلینگ خمیری سرو می گردد. به علت فلفل پاپریکا که در این خوراک استفاده می گردد طعمی تند و پرادویه دارد که البته با اضافه کردن رب گوجه کمی تندی اش را متعادل می نمایند. اگر در رستوران های چک و پراگ نمی دانستید کدام غذا را انتخاب کنید خوراک گولاش انتخابی مطمئن است که مطمئنا از آن خوشتان می آید.

منبع: tasteofprague.com

منبع: الی گشت
انتشار: 21 بهمن 1400 بروزرسانی: 21 بهمن 1400 گردآورنده: parskohan.ir شناسه مطلب: 1190

به "تور چک: معروف ترین غذاهای جمهوری چک" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تور چک: معروف ترین غذاهای جمهوری چک"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید