طرز تهیه آش دوغ خوشمزه به سبک شهرهای مختلف ایران

به گزارش کهن پارس، آش دوغ، یک پیش غذای خوشمزه است که در شهرهای اردبیل، قزوین، تبریز، شیراز و بسیاری از شهرهای دیگر به سبک خاصی تهیه می گردد و بسته به مواد مورد استفاده در طبخ آن، طعم و مزه متفاوتی دارد. در این مقاله با طرز تهیه آش دوغ به سبک شهرهای مختلف ایران آشنا خواهید شد.

طرز تهیه آش دوغ خوشمزه به سبک شهرهای مختلف ایران

با ما همراه باشید و درباره وبلاگ هیچکس بیشتر بدانید.

آش دوغ یکی از غذاهای سنتی است که به عنوان پیش غذا سرو می شود و با حبوباتی چون نخود و لوبیا، و سبزیجات کوهی و محلی طبخ شده و در نهایت با استفاده از دوغ، مزه دار می شود. آش دوغ در شهرهای مختلف به سبک های متفاوتی تهیه می شود و از مواد و سبزیجات خاصی در آن استفاده می شود. برای آشنایی با سبزی آش دوغ شهرهای مختلف به مقاله زیر مراجعه کنید:

بیشتر بخوانید:سبزی آش دوغ شهرهای مختلف شامل چیست؟

در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه آش دوغ به سبک شهرهای اردبیل، قزوین، تبریز، شیراز آشنا سازیم. طرز تهیه آش دوغ شمالی را در مقاله زیر دنبال کنید:

بیشتر بخوانید:آش دوغ شمالی و فوت و فن طبخ آن
  • آش دوغ اردبیل
مواد لازم
نخود250 گرم
سبزی (تره، جعفری، شوید)700 گرم
برنج1 پیمانه
دوغ ترش2 لیتر
سیر تازه خرد شدهبه میزان لازم
نعنا داغبه میزان لازم
نمک و فلفلبه میزان لازم

طرز تهیه آش دوغ اردبیل

  1. نخود را از شب قبل خیس نموده و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود.
  2. برنج را از چند ساعت قبل با آب و کمی نمک خیس کنید.
  3. در یک قابلمه نخود را بپزید و پس از اینکه نخودها نرم شدند، برنج را به آن اضافه نموده و فرصت دهید تا برنج کاملا بپزد.
  4. پس از اینکه برنج کاملا پخت، سبزی خرد شده را به آن اضافه نموده و درب قابلمه را نیمه باز بگذارید تا رنگ سبزی تیره نشود.
  5. پس از اینکه سبزی پخته شد، دوغ را اضافه کنید و مرتب هم بزنید.
  6. پس از 15 دقیقه، نمک و فلفل را میزان نموده و سیر تازه خرد شده را به آن اضافه کنید.
  7. آش را در ظرف مورد نظر بکشید و آن را با تزیین کنید.
  • آش دوغ قزوین
مواد لازم
برنج2 پیمانه
نخود1 پیمانه
لوبیا قرمز1/2 پیمانه
عدس1/4 پیمانه
سیر تازهبه مقدار لازم
پیاز داغ و سیر داغبه مقدار لازم
گوشت چرخ نموده200 گرم
پیاز 1 عدد
نمک، زردچوبه و فلفلبه مقدار لازم
سبزی آش خرد شده2 پیمانه
دوغ چکیده تازه1 لیتر

طرز تهیه آش دوغ قزوین

  1. حبوبات را از شب قبل خیس کنید و در این مدت چند بار آب آن را عوض کنید، سپس به صورت جداگانه بپزید.
  2. گوشت چرخ نموده را با یک پیاز رنده شده، نمک، زردچوبه و فلفل ورز دهید و سپس به صورت کوفته قل قلی در آورده و در کمی روغن تفت دهید.
  3. برنج را به مدت 3 ساعت در آب و کمی نمک خیس کنید.
  4. یک قابلمه را تا نیمه آب کنید، روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید و سپس برنج، 5 الی 6 قاشق پیاز داغ، سیر تازه و سیر داغ را در قابلمه بریزید و حرارت را ملایم کنید تا برنج کاملا بپزد و له شود.
  5. وقتی برنج له شد، حبوبات و سبزی خرد شده را به آش اضافه نموده و مرتب هم بزنید.
  6. پس از حدود یک ساعت که سبزی پخت، نمک و فلفل آن را تنظیم کنید.
  7. کمی زردچوبه در روغن تفت دهید و به همراه به آش اضافه کنید.
  8. گوشت قلقلی را به آش اضافه نموده و 15 دقیقه فرصت دهید تا آش کاملا جا بیفتد.
  9. وقتی آش کمی سرد شد، دوغ چکیده را با کمی آب رقیق نموده و به آش اضافه کنید و سپس در ظرف مورد نظر بکشید.

نکات مهم در تهیه آش دوغ قزوین

  • وقتی آش داغ است، دوغ را به آن اضافه نکنید چون در غیر اینصورت دوغ می برد.
  • می توانید دوغ را با آش مخلوط نکنید تا موقع سرو هر کس بسته به ذائقه خود از آن استفاده کند.
  • نمک زیادی به آش نزنید زیرا ممکن است، دوغ شور باشد.
  • آش دوغ تبریز
مواد لازم
آرد برنج 1/2 پیمانه
دوغ 2 لیتر
برنج نیم دانه 1 پیمانه
نخود 1 پیمانه
تخم مرغ 1 عدد
سبزی (برگ سیر، گشنیز، تره، شوید) 500 گرم
گوشت چرخ نموده 150 گرم
پیاز 1 عدد
نمک، زردچوبه و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه آش دوغ تبریز

  1. نخود را از شب قبل در آب خیس نموده تا نفخ آن گرفته شود و سپس آن را بپزید.
  2. گوشت چرخ نموده را با پیاز رنده شده، نمک، زردچوبه و فلفل مخلوط نموده، آن را به صورت کوفته قل قلی درآورده و در کمی روغن تفت دهید.
  3. آرد برنج را در یک لیوان دوغ حل کنید.
  4. بقیه دوغ را در یک قابلمه نسبتا عظیم ریخته، آرد برنج حل شده در دوغ و برنج نیم دانه را به قابلمه اضافه کنید.
  5. ابتدا حرارت را زیاد کنید تا مواد به جوش آیند و سپس حرارت را کم کنید تا برنج و آرد برنج بپزند و لعاب دهند.
  6. تخم مرغ را در ظرفی شکسته و با چنگال هم بزنید، سپس یک قاشق از آش داغ را به آن اضافه نموده و سریع هم بزنید تا تخم مرغ نبندد و سپس آن را به آش اضافه کنید.
  7. آش را مرتب هم بزنید تا ته نگیرد.
  8. وقتی برنج کاملا پخت و لعاب پس داد، نخود پخته، سبزی خرد شده و گوشت های قلقلی را به آش اضافه کنید و اجازه دهید تا جا بیفتد.
  9. آش را در ظرف مناسب کشیده و با پیاز داغ و نعنا داغ تزیین کنید.
  • آش دوغ شیراز
مواد لازم
برنج2 لیوان
باقلا1 لیوان
شوید و نعنا خشک2 قاشق غذاخوری
دوغ2 لیتر
گوشت چرخ نموده500 گرم
پیاز 1 عدد
نمک، زردچوبه و فلفلبه میزان لازم
روغنبه میزان لازم

طرز تهیه آش دوغ شیراز

  1. پیاز را خرد نموده و با روغن سرخ کنید، کمی نمک و زردچوبه و فلفل به آن اضافه نموده و سپس گوشت چرخ نموده را اضافه کنید و تفت دهید.
  2. باقلا را جدا پخته و به گوشت اضافه کنید و کمی با هم تفت دهید.
  3. برنج را با 4 لیوان آب بپزید و شوید را هم به آن اضافه کنید. در حین پخت، اگر آب برنج تمام شد به آن آب اضافه کنید تا دانه های برنج کاملا نرم شوند.
  4. سپس باقلا و گوشت را به برنج و شوید اضافه نموده و دوغ را به آن بیفزایید و اجازه دهید آش با حرارت ملایم پخته و جا بیفتد.

پیشنهاد می شود طرز تهیه آش سبزی شیرازی را در لینک زیر دنبال کنید:

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش سبزی شیرازی (آش سبزی صبحانه)

گروه آشپزی خبرنگارانمنبع: ستاره
انتشار: 20 بهمن 1399 بروزرسانی: 20 بهمن 1399 گردآورنده: parskohan.ir شناسه مطلب: 604

به "طرز تهیه آش دوغ خوشمزه به سبک شهرهای مختلف ایران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش دوغ خوشمزه به سبک شهرهای مختلف ایران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید