طرز تهیه کوفته همدانی؛ خوشمزه و متفاوت
به گزارش کهن پارس، فقط تبریز نیست که به کوفته های خوشمزه معروف است. همدان نیز در نوع خود کوفته های بی نظیری دارد. مصرف این غذا همراه با نان، سبزی خوردن، ماست، دوغ و انواع ترشی، مطبوع و دل چسب به نظر می رسد. در سفر به همدان خوردن کوفته همدان را از قلم نیاندازید.
مواد لازم برای کوفته همدانی :
گوشت گوسفند | 1 کیلو |
لپه | 250 گرم |
پیاز عظیم | 2 عدد |
نخود | 500 گرم |
تخم مرغ | 1 عدد |
برنج | نصف لیوان |
نمک، فلفل، زردچوبه | به مقدار لازم |
آرد نخودچی | 2 قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | 2-3 قاشق غذاخوری |
مواد میانی برای هر کوفته :
تخم مرغ آبپز | یک چهارم |
آلو | 1 عدد |
گردو | نصف گردو |
پیاز تفت داده | به مقدار لازم |
طرز تهیه کوفته همدانی :
برای تهیه کوفته همدانی، ابتدا نخود و لپه و برنج را به صورت جدا بپزید و با هم میکس کنید، سپس گوشت را با 1 عدد پیاز میکس کنید. همهٔ مواد را خوب با هم ورز بدهید. نمک و فلفل و زردچوبه و تخم مرغ و آرد نخودچی را اضافه کنید و خوب با هم ورز بدهید هرچه بیشتر ورز بدهید کوفته ها انسجام بهتری می گیرند و باز نمی شوند. از مواد هراندازه که خواستید بردارید آن را داخل دست گرد کنید و با دست آن را باز کنید و وسط آن را از مواد میانی قرار بدهید و بعد آن را گرد کنید و کنار بگذارید.
یک عدد پیاز را رنده کنید و با کمی روغن تفت بدهید، سپس رب گوجه فرنگی و نمک و زردچوبه و فلفل را به آن اضافه کنید و تفت بدهید سپس آب به اندازه ای که روی کوفته ها را بگیرد داخل قابلمه بریزید و در آن را بگذارید و اجازه بدهید آب آن بجوش بیاید.
کوفته های آماده شده را به آرامی داخل آب جوش قرار بدهید و زیر شعله را کم کنید تا کوفته ها به آرامی بپزند و باز نشوند.
نکاتی برای پخت کوفته همدانی
نکاتی برای تهیه کوفته همدانی:
برای اینکه کوفته ها باز نشوند می توانید آن ها را کمی در روغن سرخ کنید.
ورز دادن هم در باز نشدن کوفته ها تاثیر دارد هر چه بیشتر ورز بدهید کمتر باز می شوند.
سایز کوفته ها را به سلیقه خود می توانید تغییر بدهید.
سعی کنید از گوشت کم چربی گوسفندی بهره ببرید.
منبع: گردشبان