روغنی که خطر ابتلا به مرگ آلزایمری را کاهش می دهد
به گزارش کهن پارس، خبرنگاران/خراسان رضوی نتایج تحقیقات تازه نشان می دهد، افزودن روغن زیتون به رژیم غذایی می تواند خطر ابتلا به بیماری آلزایمر، بیماری های قلبی عروقی و سرطان را کاهش دهد.
به نقل از نیوز، مدت هاست که فواید روغن زیتون برای سلامتی تبلیغ می گردد (روغن زیتون مملو از چربی های سالم، مواد مغذی و آنتی اکسیدان هاست) و عنصری حیاتی در رژیم غذایی مدیترانه ای است. نتایج تحقیق نو نیز که در مجله معتبر کالج آمریکایی قلب و عروق منتشر شده است، پتانسیل گنجاندن روغن زیتون را در رژیم غذایی نشان می دهد.
تحقیق کنونی به وسیله محققان دانشگاه هاروارد در دانشکده بهداشت عمومی چان صورت گرفته و در آن سلامت و رژیم غذایی 60هزار 582 زن و 31هزار 801 مرد در ایالات متحده از سال 1990 تا 2018 مورد مطالعه قرار گرفته است. طی 28 سال تحقیق افرادی که روزانه بیش از نیم قاشق غذاخوری روغن زیتون مصرف کردند 19 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به همه علل مرگ و مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی بودند.
افرادی که روزانه روغن زیتون مصرف می کردند، خطر مرگ ناشی از اختلالات عصبی مانند بیماری آلزایمر و پارکینسون را تا 29 درصد کاهش دادند بعلاوه محققان دریافتند که استفاده از روغن زیتون با خطر مرگ ناشی از سرطان به اندازه 17 درصد و خطر مرگ ناشی از بیماری های تنفسی به اندازه 18 درصد کمتر مرتبط است.
روغن زیتون و بیماری آلزایمر
دکتر سوزانا لارسون، اپیدمیولوژیست دانشگاه اوپسالا در سوئد گفت: با توجه به فقدان راهبردهای پیشگیرانه برای بیماری آلزایمر، عوارض و مرگ ومیر بالای ناشی از این بیماری، این یافته در صورت تایید اهمیت زیادی برای سلامت عمومی دارد.
محققان دریافتند که حتی میزان کمی از روغن زیتون تاثیر مثبتی بر سلامت دارد و مصرف روزانه یک قاشق چای خوری روغن زیتون با کاهش 12 درصدی خطر مرگ ناشی از هر علتی مرتبط است.
نتایج تحقیقات نشان داده است که جایگزینی روزانه سه چهارم قاشق غذاخوری روغن زیتون به جای مارگارین، کره، سس مایونز و چربی لبنیات با 8 تا 34 درصد کاهش خطر مرگ ومیر ناشی از همه علل مرتبط است.
با این حال، هنگام مقایسه روغن زیتون با روغن های گیاهی مانند روغن ذرت و روغن کانولا، خطرات کمتری یافت نشد. لارسون معتقد است که این مورد نشان می دهد، روغن های گیاهی احتمالا همان فواید سلامتی روغن زیتون را دارند.
اندازه مصرف روزانه روغن زیتون
مارتا گواش فر، دانشمند پژوهشی در بخش تغذیه دانشکده بهداشت عمومی هاروارد بیان نمود: هدف مناسب برای مصرف روزانه روغن زیتون 3تا4 قاشق غذاخوری در روز است. این اندازه به شما یاری می نماید تا اندازه کره، مایونز و سایر چربی های حیوانی مورد استفاده در پخت وپز را کاهش دهید.
لارسون اعلام نمود: در حالی که این یافته ها، دانش محدود در خصوص فواید روغن زیتون را توسعه می دهند اما به تحقیقات بیشتری احتیاج است و هنوز سوالات بدون جواب زیادی وجود دارد. تحقیقی خاص تر با مقایسه افرادی که روغن زیتون مصرف می نمایند و مصرف نمی نمایند می تواند شرح علمی برای توانایی روغن زیتون در کاهش خطر مرگ ارائه دهد. بعلاوه ضروری است بدانیم چه نوع روغنی (به عنوان مثال روغن زیتون فوق بکر یا روغن زیتون تصفیه شده) ممکن است فواید سلامتی بیشتری داشته باشد.
در این میان، کسانی که در پی بهبود سبک زندگی خود هستند می توانند روغن زیتون مصرف نمایند اما باید آن را در چارچوب خاص مورد توجه قرار دهند.
ما باید از الگوی غذایی سالمی پیروی کنیم که مملو از مواد غذایی گیاهی ازجمله میوه ها، سبزیجات، حبوبات، غلات کامل، چربی های سالم مانند روغن زیتون یا آجیل و مصرف میانه پروتئین (تخم مرغ، ماهی، مرغ) است.
هم زمان می توانیم با کاهش مصرف گوشت فرآوری شده، سایر غذاهای فرآوری شده، نوشیدنی های شیرین و دسرها خطر ابتلا به بیماری را کاهش دهیم.
وی تاکید نمود: سایر عوامل سبک زندگی مانند عدم استعمال دخانیات و فعالیت بدنی نقش مهمی در سلامت ما دارند.
منبع: خبرگزاری ایسنا