چگونه ماهی تازه را تشخیص دهیم؟

به گزارش کهن پارس، اگر شما هم وارد بازار ماهی شده باشید یا قصد خرید ماهی را از فروشگاه های شهر داشته اید حتما در تشخیص ماهی تازه دچار مشکلاتی شده اید چرا که برخی از ماهی ها علی رغم ظاهر تازه خود ، مانده هستند و شما متوجه این مسئله نمی شوید. اما راه های تشخیص چیست؟

چگونه ماهی تازه را تشخیص دهیم؟

چگونه ماهی تازه را تشخیص دهیم؟

اگر شما هم وارد بازار ماهی شده باشید یا قصد خرید ماهی را از فروشگاه های شهر داشته اید حتما در تشخیص ماهی تازه دچار مشکلاتی شده اید چرا که بعضی از ماهی ها علی رغم ظاهر تازه خود ، مانده هستند و شما متوجه این مسئله نمی شوید. اما راه های تشخیص چیست؟بیشتر خانواده ها بر این باورند که ماهی های منجمد طعم و مزه خوشایندی ندارند و ضمناً شناسایی ماهی منجمد سالم از مانده و کهنه آن کار آسانی نیست. به همین علت خانواده ها تمایل دارند ماهی را به صورت تازه خریداری نمایند، اما آیا ماهی جنوب را هم می توان به صورت تازه خریداری کرد؟

ماهی هایی که از دریای جنوب صید و به نقاط مختلف کشور حمل می شوند باید منجمد شده باشند، مگر آن که حمل و نقل آنها به وسیله هواپیما و بر چسب تاریخ روز روی بسته بندی آنها نوشته شده باشد. از سوی دیگر، باید دانست ماهی های منجمدی که مراحل صید تا انجماد آنها به شکل استاندارد و صحیح انجام گردد، به هیچ اسم طعم و مزه نامطلوبی ندارند و گوشت آنها مانند ماهی های تازه، لذیذ است.

بنابراین اگر قصد خرید ماهی جنوب را دارید حتما آنها را به صورت منجمد و در بسته بندی های بهداشتی که دارای تاریخ مصرف و دیگر مشخصات هستند بخرید. متاسفانه این روزها، بعضی عرضه نمایندگان متخلف برای جلب توجه مشتریان و تازه جلوه دادن محصول، با انجمادزدایی آبزیان منجمد در آب یا دمای محیط، آنها را به صورت تازه عرضه می نمایند. از همه بدتر آن که اگر این آبزیان طی یک یا 2 روز به فروش نرسند یا گوشت آنها مستعد فساد گردد بلافاصله اقدام به انجماد مجدد و فروش آن به صورت منجمد می نمایند. حال این پرسش مطرح می گردد، چگونه می توان ماهی منجمد سالم را از کهنه و مانده آن تشخیص داد؟

راه شناخت ماهی منجمد

ماهی منجمد را در 2 حالت می توان آنالیز کرد؛ یکی در حالت انجماد و دیگر بعد از برطرف انجماد. در حالت انجماد اگرچه تشخیص کهنه یا فاسد بودن ماهی به علت تاثیر فرآیند انجماد براحتی امکان پذیر نیست، اما چشمان فرو رفته و شیری رنگ و بوی نامطبوع ماهی منجمد کهنه قابل تفکیک است. معمولا مردمک چشم ماهی منجمد با کیفیت مطلوب باید دارای یک نقطه سفید رنگ باشد و بر سطح پوست آن سوختگی حاصل از انجماد و زردشدگی دیده نگردد. زرد بودن پوست یا احتمالا گوشت ماهی، حاصل از اکسیداسیون و تجزیه و تخریب چربی های آن است که اغلب در شرایط نگهداری نامطلوب در سردخانه ایجاد می گردد.

اما در آنالیز بعد از برطرف انجماد ماهی که بسیار مهم است، بهتر می توان کهنه یا فاسد بودن ماهی را تشخیص داد. در ماهی کهنه یا فاسد شده پس از برطرف انجماد از برانش ها خونابه غلیظ و بد بو به رنگ قهوه ای خارج می گردد، چشم ها کدر و بسیار گود رفته است. پوست و باله ها خشک و کدر بوده و براحتی کنده می گردد و هنگام خالی کردن امعاء و احشای ماهی بوی نامطبوع به مشام می رسد. گوشت این گونه ماهی ها هم حالت سفت و ارتجاعی نداشته به طوری که با فشار انگشت روی گوشت فرورفتگی دائم در آن ایجاد شده و این گوشت هنگام پخت یا سرخ شدن از هم وا می رود.

توصیه ها

- دمای فریزر برای نگهداری طولانی مدت ماهی باید منهای 18 درجه سانتی گراد باشد. هرگونه تغییر در دمای فریزر سبب خراب شدن مواد غذایی خصوصا ماهی ها می گردد.

- از انباشت بسته های ماهی در یک طبقه فریزر جلوگیری کنید؛ چرا که از یک سو جابه جایی هوای سرد در میان بسته ها امکان پذیر نخواهد بود و یخ زدن بخوبی صورت نمی گیرد و از سوی دیگر موجب افزایش ناگهانی دمای فریزر و کاهش کیفیت مواد غذایی می گردد.

- معمولا ماهی های منجمد با میزان بزرگ در یک وعده مصرف نمی شوند. بنابراین هنگام خرید از فروشنده بخواهید که آنها را در مقابل شما تکه کند تا در هنگام مصرف مجبور به انجمادزدایی تمامی ماهی نشوید.

- وقتی یخ ماهی را باز می کنید باید آن را حدبیشتر در مدت 24 ساعت به مصرف برسانید.

- ماهی های منجمدی که به وسیله عرضه نمایندگان متخلف انجمادزدایی و به صورت تازه عرضه می شوند، بسیار مستعد فساد بوده و معمولا دارای بافتی نرم و شل و حاوی خونابه هستند؛ بنابراین حتما ماهی های جنوب را به صورت منجمد و از مراکز معتبر شیلات بخرید و سعی کنید ماهی (چه تازه و چه منجمد) را به صورت بسته بندی شده تهیه کنید. ماهی های بسته بندی شده مجوز و تاریخ مصرف دارند و به علت آن که تحت نظارت مستمر ماموران بهداشت هستند خیال شما را از بابت ماندگی، فساد یا چند بار انجماد بودن راحت می نمایند.

منبع:http://www.beytoote.com

ارسال به وسیله کاربر محترم سایت : hasantaleb

منبع: راسخون
انتشار: 14 مهر 1400 بروزرسانی: 14 مهر 1400 گردآورنده: parskohan.ir شناسه مطلب: 1050

به "چگونه ماهی تازه را تشخیص دهیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چگونه ماهی تازه را تشخیص دهیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید