طرز تهیه عدس پلو مجلسی مرحله به مرحله (به 3 روش)
به گزارش کهن پارس، عدس پلو با گوشت چرخ نموده یکی از آن غذاهایی است که با خوردن هر لقمه از آن، خاطرات خوش کودکی و دورهمی های خانوادگی برایمان تداعی می گردد. در این مقاله از خبرنگاران مگ، قرار است شما را با طرز تهیه عدس پلو مجلسی با گوشت و بعلاوه دو نسخه دیگر از آن، یعنی عدس پلو ساده و عدس پلو با مرغ، آشنا کنیم. پس با ما همراه باشید تا از طرز تهیه این غذای بی نظیر لذت ببرید و تجربه ای فراموش نشدنی برای خانواده تان رقم بزنید.
طرز تهیه عدس پلو مجلسی با گوشت چرخ نموده
عدس پلو با گوشت چرخ نموده، پرطرفدارترین روش طبخ این غذای اصیل ایرانی است. افزودن گوشت چرخ نموده به عدس پلو، طعمی لذیذ و دلچسب به آن می بخشد و آن را به یک غذای کامل و سیرکننده تبدیل می نماید. این ترکیب، هم از نظر ظاهری و هم از نظر طعم و مزه، بسیار اشتها برانگیز است و می تواند به عنوان یک وعده غذایی کامل برای ناهار یا شام سرو گردد. در ادامه، طرز تهیه عدس پلو مجلسی با گوشت چرخ نموده را به شما می آموزیم.
مواد لازم در طرز تهیه عدس پلو مجلسی با گوشت چرخ نموده | |
برنج | 3.5 پیمانه |
گوشت چرخ نموده | 300 گرم |
عدس | 2.5 پیمانه |
پیاز | 2 عدد |
کره | 100 گرم |
کشمش پلویی | 1 پیمانه |
زعفران دم نموده | به میزان لازم |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، ادویه کاری | به میزان لازم |
دارچین (اختیاری) | به میزان لازم |
دستور پخت:
- عدس را به مدت دو ساعت در آب خیس کنید و میزانی نمک به آن اضافه کنید. سپس عدس ها را در قابلمه بریزید و با حرارت ملایم بپزید تا نیم پز شوند. (مهم است که عدس ها کاملا نپزند، زیرا در هنگام مخلوط شدن با برنج له می شوند.)
- کره را در ماهیتابه ذوب کنید و پیاز رنده شده را در آن تفت دهید تا نرم و شفاف گردد. سپس گوشت چرخ نموده را به همراه کمی روغن به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا گوشت قهوه ای رنگ گردد.
- نمک، ادویه ها و نصف زعفران دم نموده را به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا بوی ادویه ها به مشام برسد و مواد به طور کامل سرخ شوند.
- آب برنج خیس شده را خالی کنید. در قابلمه ای جداگانه آب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. سپس برنج را به آرامی به آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید تا نیم پز گردد. پس از آن برنج را آبکش کنید.
- ته قابلمه را با روغن چرب کنید. برای ته دیگ دلچسب، می توانید از سیب زمینی ورقه ای یا نان بهره ببرید. مخلوط گوشت و عدس نیم پز را با هم ترکیب کنید. برنج آبکش شده و مخلوط عدس و گوشت را به صورت لایه لایه داخل قابلمه بریزید. در هر لایه، زعفران دم نموده را نیز اضافه کنید.
- درب قابلمه را با دم کنی بپوشانید و اجازه دهید تا عدس پلو به طور کامل دم بکشد. برای طعم بهتر، می توانید قبل از اینکه عدس پلو کاملا دم بکشد، دو قاشق کره یا روغن حیوانی روی آن بریزید.
- در تابه ای جداگانه، پیاز خلال شده را با ادویه های دلخواهتان تفت دهید تا طلایی رنگ گردد. سپس کشمش پلویی از قبل خیس شده را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا کمی سرخ گردد.
- در آخر عدس پلو را به همراه مخلوط کشمش و پیاز خلالی سرو کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید.
طرز تهیه عدس پلو ساده بدون گوشت
اگر گیاهخوار هستید و یا علاقه ای به خوردن گوشت قرمز ندارید و یا ترجیحتان خوردن یک غذای سبک است می توانید طرز تهیه عدس پلو مجلسی بدون گوشت را امتحان کنید. در این نوع عدس پلو، به جای گوشت از مواد دیگری مانند کشمش، خرما و یا خلال بادام برای طعم و مزه بیشتر استفاده می گردد.
مواد لازم در طرز تهیه عدس پلو ساده بدون گوشت | |
برنج | 2 پیمانه |
عدس | 2 پیمانه |
پیاز بزرگ | 2 عدد |
کره | 50 گرم |
روغن | به میزان لازم |
زعفران دم نموده | 2 قاشق غذاخوری |
کشمش | نصف پیمانه |
خرما (اختیاری) | 10 عدد |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، دارچین و پودر زیره | به میزان لازم |
دستور پخت:
- برنج را حداقل یک ساعت قبل از پخت به همراه میزان کمی نمک در آب بخیسانید. با توجه به اینکه در این روش پخت عدس پلو قرار است برنج را به شیوه کته ای بپزید، از آب کمتری نسبت به حالت عادی برای خیساندن برنج بهره ببرید.
- عدس را شسته و به همراه میزانی آب (حدود یک بند انگشت بالاتر از سطح عدس ها) داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا آب عدس کاملاً تبخیر گردد. در صورتی که آب تبخیر شد اما عدس ها همچنان نپخته بودند، کمی آب جوش اضافه کنید و مجدداً صبر کنید تا آب آن کشیده گردد.
- پیازها را خلالی خرد نموده و با روغن در تابه تفت دهید تا نرم و طلایی شوند. سپس کره را اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا رنگ پیازها کاملاً طلایی گردد. در این مرحله، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و زعفران دم نموده را اضافه نموده و به خوبی مخلوط کنید.
- برنج خیس خورده را به همراه میزانی آب (یک بند انگشت بالاتر از سطح برنج) در قابلمه بریزید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا به جوش آید.
- پس از جوش آمدن آب برنج، مخلوط پیازداغ و عدس را به آن اضافه کنید. در صورت تمایل، می توانید برای عطر و طعم بهتر عدس پلو، پودر زیره و دارچین نیز اضافه کنید.
- بعد از اینکه آب برنج کاملاً کشیده شد، درب قابلمه را با دم کنی بپوشانید و حرارت را به کم ترین حد ممکن کاهش دهید. اجازه دهید تا عدس پلو به مدت 45 دقیقه تا 1 ساعت دم بکشد.
- در صورت دلخواه کشمش و خرما را به همراه میزانی کره در تابه جداگانه تفت دهید تا کمی نرم و طلایی شوند. سپس عدس پلو را در ظرف مورد نظر بکشید و با کشمش و خرمای تفت داده شده تزیین کنید.
طرز تهیه عدس پلو با مرغ
اگر علاقه ای به گوشت قرمز ندارید اما نمی خواهید خیلی هم ساده این غذا را آماده کنید، پیشنهاد می کنیم در ادامه با طرز تهیه عدس پلو مجلسی با مرغ همراه ما شوید.
مواد لازم برای طرز تهیه عدس پل. با مرغ | |
مرغ | 4 تکه (ران یا سینه) |
برنج | 3 پیمانه |
عدس | 1.5 پیمانه |
کشمش پلویی | 4 قاشق غذاخوری |
پیاز | 2 عدد |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
پودر دارچین | نصف قاشق چایخوری |
زعفران دم نموده | به میزان لازم |
دستور پخت:
- ابتدا مرغ را به همراه یک عدد پیاز خرد شده، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و آب کافی داخل یک قابلمه قرار دهید و روی حرارت بگذارید تا مرغ به طور کامل پخته گردد. پس از پخت، مرغ را از قابلمه خارج نموده و به دلخواه به صورت مکعبی خرد نموده یا به صورت ریش ریش درآورید.
- عدس را به مدت 2 ساعت در آب خیس کنید. سپس آن را به همراه آب در یک قابلمه دیگر بپزید تا نرم گردد.
- برنج را به شیوه آب کش بپزید.
- داخل قابلمه میزانی روغن ریخته و نان یا سیب زمینی برای ته دیگ کف قابلمه قرار دهید. میزانی از برنج را داخل قابلمه بریزید و روی آن دارچین بپاشید. سپس میزانی عدس پخته شده روی برنج بریزید و این کار را به ترتیب تا تمام شدن برنج و عدس ادامه دهید.
- در آخر، کمی روغن داغ روی برنج ریخته و درب قابلمه را با دم کنی بپوشانید. قابلمه را روی شعله ملایم قرار دهید تا برنج دم بکشد.
- در تابه ای جداگانه میزانی روغن داغ نموده و مرغ را به همراه زعفران دم نموده، نمک و فلفل تفت دهید. کشمش پلویی را نیز به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا کمی نرم گردد.
- پس از دم کشیدن برنج، آن را در ظرف مورد نظر بکشید و مخلوط مرغ و کشمش را روی آن بریزید.
در مجموع
عدس پلو با گوشت چرخ نموده، مرغ یا حتی به صورت ساده و بدون گوشت، یکی از آن غذاهایی است که همواره می تواند شما را راضی کند. در این مطلب سعی کردیم طرز تهیه عدس پلو مجلسی به هر سه شیوه را به شما آموزش دهیم، امیدواریم با تهیه این غذا، لحظات خوشی را در کنار خانواده و دوستانتان تجربه کنید.
منبع: دیجیکالا مگ