طرز تهیه بورک اسفناج با خمیر یوفکا

به گزارش کهن پارس، بورک اسفناج، غذایی ترکی است که با چند لایه خمیر یوفکا و به اشکال و اندازه های مختلفی درست می گردد. بورک اسفناج مسطح و مارپیچی، دو نوع بورک اسفناج رایج هستند که در این مقاله با روش تهیه آنها آشنا خواهید شد.

طرز تهیه بورک اسفناج با خمیر یوفکا

خبرنگاران | سرویس آشپزی - بورک (borek) یک غذای پرطرفدار ترکی و در واقع نوعی پای خوشمزه است. تنوع زیادی در دستور تهیه این غذای ترکی وجود دارد که با نام های بورک گوشت و قارچ، بورک سیب زمینی و... شناخته می شوند. قسمتی از این تنوع مربوط به اندازه و شکل بورک است که در سایز های کوچک و عظیم و به اشکال رولی، مثلثی، مارپیچی، مسطح و بقچه ای درست می گردد؛ قسمت دیگر مربوط به مواد تشکیل دهنده است. علی رغم این تفاوت ها آنچه در بورک ثابت است، خمیر مورد استفاده در تهیه این غذاست که خمیر یوفکا نام دارد. یوفکا نان نازک کاغذی شکلی است که از خمیر ساده ای که با ترکیب آرد، آب و نمک درست می گردد، به دست می آید و سپس با مواد غذایی مختلفی نظیر گوشت، قارچ، پنیر، گوجه فرنگی، اسفناج و سایر ترکیبات پر می گردد.

بورک اسفناج یکی از انواع بورک است که در آن خمیر یوفکا با اسفناج و پنیر پر می گردد. خمیر یوفکا را می توان به صورت آماده از سوپر مارکت ها تهیه و یا در خانه درست کرد. در هر صورت خمیری که از بیرون تهیه می گردد، یخ زده است و باید قبل از استفاده در دمای محیط قرار گیرد تا یخ آن ذوب گردد.

طرز تهیه بورک اسفناج با خمیر یوفکا

مواد لازم
خمیر یوفکا به قطر 50 سانتیمتر3 عدد
روغن زیتون یا کره4 قاشق غذاخوری
پیاز متوسط خرد شده1 عدد
اسفناج تازه230 گرم
پنیر فتا یا هر پنیر سفید دیگری1/2 فنجان
فلفل سبز خرد شده1 عدد
نمک و فلفل سیاهبه میزان لازم
مواد لازم برای تهیه مایه تخم مرغ
شیر1 فنجان
تخم مرغ2 عدد
بکینگ پودر1/2 قاشق چایخوری
روغن زیتون1/3 فنجان
مواد لازم برای اندود روی بورک
زرده تخم مرغ1 عدد
شیر یا ماست ساده1 قاشق غذاخوری
کنجد یا سیاه دانه برای تزیینبه میزان لازم

دستور تهیه:

  1. روغن یا کره را در یک تابه متوسط بر روی حرارت ملایم گرم کنید.
  2. پیاز متوسط را به تابه اضافه نموده و مرتب هم بزنید تا نرم گردد، سپس فلفل سبز خرد شده را اضافه نموده و تفت دهید تا پیاز به رنگ طلایی درآید.
  3. اسفناج را خرد نموده، پیاز ها را از تابه خارج نموده و اسفناج خرد شده را در تابه بریزید.
  4. درب تابه را ببندید و فرصت دهید تا اسفناج نرم شده و آب آن کشیده گردد. در این فاصله چند بار اسفناج را هم بزنید که نسوزد.
  5. پس از اینکه آب اسفناج تمام شد، آن را از روی حرارت برداشته و با پیاز سرخ شده، فلفل سبز و پنیر مخلوط کنید.
  6. فلفل سیاه و در صورت احتیاج کمی نمک به مواد اضافه نموده و هم بزنید تا مزه دار شوند.
  7. تخم مرغ ها را در ظرفی شکسته و یکی از زرده های تخم مرغ را جدا کنید و برای روی بورک کنار بگذارید.
  8. شیر، بکینگ پو در و 1/3 فنجان روغن زیتون را به تخم مرغ اضافه نموده و خوب هم بزنید تا با هم مخلوط شوند.
  9. فر را روی حرارت 190 درجه سانتیگراد (380 درجه فارنهایت) گرم کنید.

آماده کردن بورک اسفناج

روش اول:

  1. یک ظرف پیرکس با ابعاد 23*33 سانتیمتر و با ارتفاع 5 سانتیمتر را چرب نموده و اولین لایه خمیر یوفکا را کف آن قرار دهید.
  2. خمیر یوفکا از اطراف ظرف آویزان است، بهتر است خمیر را به صورتی در ظرف پهن کنید که از یک طرف بیشتر آویزان باشد تا پس از قرار دادن سایر لایه ها بتوانید روی آن ها را با این خمیر بپوشانید.
  3. 1/3 از مایه تخم مرغ را با برس روی خمیر بمالید تا مرطوب گردد و سپس خمیر دوم را به صورت ناصاف و چین دار روی آن قرار دهید به گونه ای که از اطراف آویزان نباشد.
  4. نیمی از مایه تخم مرغ به جامانده را روی خمیر دوم بمالید و سپس روی آن را با مخلوط اسفناج بپوشانید.
  5. خمیر یوفکای سوم را به صورت ناصاف و چین دار روی مایه اسفناج قرار داده و بقیه مایه تخم مرغ را روی آن بمالید تا مرطوب گردد.
  6. اولین لایه از خمیر یوفکا که از اطراف ظرف آویزان است، به سمت بالا جمع نموده و با آن روی کل ظرف را بپوشانید.
  7. زرده تخم مرغی که قبلا جدا نموده بودید با شیر یا ماست مخلوط نموده و خوب هم بزنید. از این مخلوط روی بورک بمالید و کمی کنجد یا سیاه دانه روی آن بپاشید.
  8. ظرف بورک را حدود 40-35 دقیقه در طبقه وسط فری که از قبل گرم نموده اید، قرار دهید تا روی آن طلایی گردد.
  9. پس از این مدت، بورک را از فر خارج نموده و 15 دقیقه فرصت دهید تا خنک گردد.
  10. در ابتدای خروج بورک از فر ممکن است روی آن کمی سفت باشد، ولی با خنک شدن، روی آن نرم خواهد شد.
  11. بورک را پس از سرد شدن به 15 قطعه مربعی، برش زده و در ظرف سرو قرار دهید.

روش دوم:

  1. یک ورق خمیر یوفکا را از وسط نصف کنید و روی یک سطح صاف قرار دهید.
  2. مایه تخم مرغ را با برس روی لبه گرد خمیر یوفکا بمالید.
  3. 4-3 قاشق غذاخوری از مایه اسفناج را روی خمیر پهن کنید به گونه ای که 2 سانتیمتر از اطراف خمیر را نپوشاند.
  4. خمیر را از سمتی که گرد است، به دقت رول کنید تا به شکل سوسیس درآید.
  5. ظرف مخصوص فر را چرب نموده، رول را به شکل مارپیچ درآورده، در ظرف قرار دهید و از مایه تخم مرغ روی مارپیچ بمالید.
  6. بقیه مواد را به همین شکل درست نموده و در ظرف فر قرار دهید. سپس ظرف را به مدت 20 دقیقه در فر گرم شده روی حرارت 200 درجه قرار دهید تا روی بورک طلایی گردد.
  7. بورک اسفناج را پس از خنک شدن، برش زده و در ظرف سرو قرار دهید.

نکات مهم و اصولی در تهیه بورک اسفناج

  • هنگام میزان کردن نمک، مواد را بچشید که غذا شور نگردد، زیرا پنیر مقداری نمک دارد و ممکن است احتیاجی به افزودن نمک اضافی نباشد.
  • در صورت تمایل می توانید کمی به مواد میانی اضافه کنید.
  • اگر تمایلی به تندی ندارید، فلفل سبز را از بورک اسفناج حذف کنید.
  • افزودن بکینگ پودر به مایه تخم مرغ اختیاری است، ولی افزودن آن باعث پف کردن بورک می گردد.
منبع: ستاره
انتشار: 8 اسفند 1399 بروزرسانی: 8 اسفند 1399 گردآورنده: parskohan.ir شناسه مطلب: 697

به "طرز تهیه بورک اسفناج با خمیر یوفکا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه بورک اسفناج با خمیر یوفکا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید