آیا فشار چشم خطرناک است؟
به گزارش کهن پارس، یکی از مهم ترین عضوهای حساس در بدن ما چشم ها هستند. به همین منظور از این عضو باید به خوبی مراقبت کنید. چرا که در غیراینصورت امکان بروز بیماری های چشمی مختلف بسیار زیادی وجود خواهد داشت. فشار چشمی بالا، یکی از شایع ترین عارضه های چشمی است که عوامل مختلفی دارد. اگر شما هم احساس فشار، قرمزی، درد به نسبت زیاد در چشم داشتید باید با اولین علائم سریعا به خبرنگاران مراجعه کنید. چشم پزشک قطعا پس از مشاهده علائم، آنالیز های لازم را انجام می دهد و فشار چشم افراد را با استفاده از دستگاه های مختلف و خاص، مقدار گیری می نماید. در ادامه قصد داریم شما را با مقدار گیری فشار چشم و بعلاوه عوامل تاثیرگذار روی آن بیشتر آشنا کنیم.
فشار چشم چیست؟
به فشاری که در اثر فراوری مایع زلالیه، تغییر حجم کوروئید و تونیسیتی عضلات خارج چشمی ایجاد می گردد، فشار داخلی چشمی می گویند. مقدار فشار چشم در یک فرد طبیعی و نرمال معمولا بین 10 تا 21 میلی متر جیوه است. اگر شما علائم فشار چشمی بالا را احساس کردید باید حتما به خبرنگاران مراجعه کنید. دکتر فشار چشم با آنالیز مقدار فشار چشمان شما، متوجه عارضه فشار بالا در چشم خواهد شد. اگر عدد معین شده پس از آنالیز بیشتر از عدد 21 را نشان دهد، شما متاسفانه به این عارضه چشمی مبتلا هستید.
بالا رفتن فشار داخلی چشم به مقدار 21 میلی متر جیوه، می تواند سبب ایجاد نیرویی در داخل چشم گردد که عصب بینایی را تحریک و چشم را دچار مشکل می نماید. بنابراین با مشاهده کوچکترین علائم، فرد باید به سرعت به یک متخصص چشم مراجعه کند.
پس از اطلاع از این عارضه، درمان باید به سرعت انجام گردد. چرا که در غیراینصورت فرد ممکن است به بیماری گلوکوم (آب سیاه) مبتلا گردد. بالا و پایین شدن فشار موجود در چشم و عدم توجه به مراحل درمان، می تواند موجب مسائل بینایی و بیماری های جدی چشمی گردد.
عوامل تاثیرگذار در افزایش فشار چشمی
همانطورکه در بالا مطالعه کردید، درمان فشار بالای چشم بسیار مهم و حائز اهمیت است. بنابراین با مشاهده کوچکترین درد و احساس سنگینی درون چشم باید حتما در پی یافتن برترین دکتر فشار چشم تهران باشید. چرا که در این حالت پزشک به سرعت درمان را آغاز می نماید و از عارضه و بیماری های دیگر چشم جلوگیری می گردد. اما چه عواملی می تواند روی افزایش فشار چشمی تاثیرگذار باشد؟ بعضی از این عوامل عبارتند از:
- مصرف الکل
- مصرف کافئین
- سرفه
- جابجایی و بلند کردن وسایل سنگین
- مصرف داروهای خاص
- آسیب تماشا چشم ها در اثر عوامل مختلف
- ضرب دیدگی چشم
- دیابت
- ابتلا به بیماری هایی از قبیل آب سیاه
- افزایش سن
- ارث و ژنتیک، دارا بودن فشار بالای چشم به صورت خانوادگی
- جراحی چشم
درمان فشار چشم
شما جهت درمان فشار چشم باید حتما در پی یک دکتر متخصص چشم در محل سکونت خود باشید. به عنوان مثال اگر در تبریز زندگی می کنید، می توانید از فهرست دکتر فشار چشم تبریز، خبرنگاران متخصص و کاربلد را بیابید و برای درمان به آن مراجعه کنید.
هنگامی که شما به خبرنگاران متخصص چشم مراجعه می کنید، پس از آنالیز فشار چشمی در صورت بالا بودن در وهله اول برایتان قطره کاهش فشار چشم تجویز می نماید. این قطره جزء داروهایی با عارضه جانبی است. به همین منظور پزشک و دکتر فشار چشمی آن را زمانی که مشکوک به بیماری گلوکوم باشند برای بیمار تجویز می نماید.
اگر با تجویز قطره، فشار چشمی به حالت طبیعی بازنگشت، پزشک مجبور می گردد از سایر روش های درمان بهره بگیرد. یکی از روش های درمان جهت از بین بردن و کاهش فشار چشم، جراحی است. بنابراین اگر شما هم سابقه فشار چشمی دارید یا احساس سنگینی درون چشمان می کنید، جهت جلوگیری از ابتلا به آب سیاه توصیه می کنیم حتما برای چک کردن فشار چشم به خبرنگاران متخصص مراجعه کنید.
به طور کلی بعضی از روش های درمان فشار چشمی بالا عبارتند از:
- دارودرمانی. مصرف داروهای خوراکی یا تزریق یا قطره
- قرار دادن شنت درون چشم به منظور خارج کردن مایع درون چشم
- بهره از روش ایریدوتومی لیزری
- بهره از روش سلول های بنیادی جهت درمان آب سیاه
- جراحی و کاشتن ابزاری در چشم جهت ایجاد میدان مغناطیسی و کاهش دادن فشار چشم
آیا فشار چشم بالا موجب سردرد می گردد و این دو باهم ارتباط دارند؟
از قلم نیاندازید که همه سردردها و دردهای چشمی ناشی از فشار چشمی بالا نیستند. به همین خاطر خیلی از مواقع برای تشخیص درست و بهتر، باید حتما به یک چشم پزشک مراجعه کنید. سردردها و چشم دردهای محدود معمولا ربطی به فشار چشم ندارند. درد چشم زمانی منجر به سردرد می گردد که مقدار فشار چشمی به 30 میلی متر جیوه برسد. البته ناگفته نماند که فشار بالای چشم علائم دیگری نظیر قرمزی چشم، سردردهای قابل توجه، احساس تهوع و پخش نور را نیز دارد. البته همواره چشم درد نشان از بیماری های چشمی نیست. چرا که در بعضی مواقع چشم درد می تواند نشانه سینوزیت فعال یا میگرن باشد.
تست های مقدار گیری فشار چشم
معمولا بالا بودن فشار چشم علائم معین و خاصی ندارد. به همین منظور در بیشتر مواقع بیماران متوجه این عارضه نمی شوند. به همین علت شما برای تشخیص فشار بالای چشم باید حتما به صورت دوره ای (شش ماه یا یکساله) به چشم پزشک مراجعه کنید. افرادی که مبتلا به بیماری هایی نظیر آب سیاه، دیابت و مسائل خاص هستند باید بیشتر از سایرین مراقب چشمان خود باشند و هر شش ماه به پزشک متخصص چشم مراجعه نمایند. دکتر با بهره از بعضی روش ها فشار چشمی را در افراد مقدار گیری می نماید. بعضی از تست های مقدار گیری فشار چشم عبارتند از:
- معاینه چشم
- تونومتری
- عصب نوری
- گونیوسکوپی
- تست میدان دید
- پاچی متری
یادداشت پایانی
همانطور که در این مطلب مطالعه کردید، فشار چشمی می تواند یک عارضه به نسبت خطرناک برای چشمان شما باشد. به همین منظور شما با کوچکترین علائم و مشکل بهتر است قبل از هرکاری به یک چشم پزشک مراجعه کنید. در این حالت دکتر با بهره از روش های مختلف برای شما آزمایش فشار چشم را انجام می دهد. در صورت بالا بردن فشار چشمان، باید به سرعت درمان آغاز گردد. چرا که عدم اهمیت به این موضوع می تواند موجب ایجاد بیماری های خطرناک دیگری درون چشم گردد. بنابراین با کوچکترین مشکل حتما به پزشک مراجعه نمایید.
منبع: یک پزشک